..... Inici | Ràdio | Recerca

Aromes per la ciutat: Ciutat Vella, Barcelona.

by 14:38 0 comentaris

Les sensacions olfactives són més fortes que les visuals. Ho comprovareu si passegeu per Ciutat Vella i us apropeu als espais de la nostra ruta aromàtica: sabons, tes i torrefactes us despertaran tots els sentits.

Deixeu que els perfums, les aromes i les essències siguin les vostres guies per la ciutat; us obriran noves experiències, d'aquelles que no es poden atrapar en una fotografia. I és que les sensacions olfactives són molt més potents que les visuals. 

La ruta aromàtica que es proposem per Ciutat Vella gira al voltant dels sabons, les espècies i els torrefactes.
Més de cent varietats de te
 
L'olor de les espècies que porta el te chai (canyella, cardamom, pebre, clau) us acompanyarà a la teteria Caj Cahai, al Call, un local inspirat en les cases de té bohèmies de Praga, que va obrir portes el 2004. Hi trobareu entre 80 i 120 varietats de te, segons la temporada, que provenen de la Xina, el Japó, Corea o el Nepal. Ens animen a gaudir de l'aroma propi de cada tipus de te i a defugir els tes perfumats. Això sí, hi trobareu alguns tes que es conserven dins mandarines o pomelos i que adquireixen l'aroma de la fruita que els guarda. A més de prendre'ls a la teteria, també us els podeu endur a casa. 

Sabons artesans i originals
 
La segona parada ens porta fins a la plaça de Sant Felip Neri, on les fragàncies del sabó artesà de Sabater Hermanos Fábrica de Jabones impregnen els voltants. Es tracta d'un negoci familiar que té el seu origen en una nissaga de saboners argentins. La botiga, oberta fa cinc anys, ofereix més de quaranta fragàncies diferents, en pastilles, pètals i tot tipus de figures d'allò més originals. El gessamí, la citronel·la o la calèndula són algunes de les olors més populars. Si ho voleu, també personalitzen els sabons. 

Torrefactes amb molta història
 
Al costat de Santa Maria del Mar hi ha Casa Gispert, una botiga que enguany fa 160 anys. L'aroma de la fruita seca que es torra al local dóna a l'espai un caire singular, tan important com els mobles d'època. Aquest històric magatzem de productes colonials té un forn centenari únic que dóna a les avellanes, les ametlles i els anacards un aroma fumat molt característic. També hi trobareu espècies, fruita dessecada, cafès o infusions entre una àmplia gamma de productes gurmet i ecològics.

adroca

Developer