..... Inici | Ràdio | Recerca

El vot dels immigrants

by 12:02 0 comentaris
Que Pilar Rahola, García Albiol i Josep Anglada opinin de manera idèntica sobre immigració no té ha de significar que siguin xenòfobs. També pot ser que s'hagin fet democratacristians.

Per aquest motiu coincideixen amb l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (UDC), que no admet que els marroquins empadronats al seu municipi puguin votar, ni els vol vivint en nombre massa alt al centre de la població. No tardaran a suggerir que el veïns d'altres races visquin en barris específics per a ells. De prohibir els casaments mixtos ja se'n parlaria més endavant.

El problema greu de debò és el del vot.

Deu ser cosa de la democràcia cristiana, ja que Torramadé ha rebut el suport de Duran i Lleida (amb Anglada, Albiol i Rahola, formarien l'associació de demòcrates exemplars) a l'hora de denegar el vot als immigrants. Perspicaços ells, calculen que si aquests formessin un partit i el votessin podrien arribar a l'alcaldia. Imaginin quina perversió de la democràcia: un immigrant guanyant eleccions pel fraudulent mètode de treure més vots que els altres candidats. El mateix Torramadé va declarar a TV3 que si els immigrants de Salt haguessin votat a les darreres municipals, probablement ell no seria alcalde. I tot, per un motiu tan absurd com que un altre hagués tret més vots.

Una injustícia. Ja es va cometre un dia l'error de deixar votar les dones i han acabat aconse-guint presidències, ministeris i alcaldies. Inclosa la de Salt, com deu recordar Torramadé amb horror.

Els immigrants estan bé per treballar, empadronar-se -depèn a quins barris, això sí- i pagar impostos municipals. I prou. Només faltaria que poguessin votar i se'ls acudís no fer-ho per Torramadé.

Albert Soler

adroca

Developer