..... Inici | Ràdio | Recerca

El Govern aprova el decret que endureix els requisits per cobrar la Renda Mínima d'Inserció (RMI)

by 19:30 0 comentaris

El govern no pagarà la RMI als que no acreditin 'una dificultat social afegida'

El portaveu del govern diu que no es pot convertir 'en una continuació de la prestació d'atur' i que va dirigida a persones amb risc d'exclusió social.
El portaveu del govern, Francesc Homs, ha anunciat que el govern no pagarà la renda mínima de inserció (RMI) a les persones que no 'acreditin una dificultat social afegida' i en quedaran exclosos aquells que no requereixin cap tipus d'intervenció social continuada. Homs ha explicat que aquesta ajuda no es pot convertir en 'una continuació o substitutiu de la prestació d'atur' i, en aquest sentit, ha recalcat que la finalitat de la RMI ha de ser atendre a persones que estan en risc d'exclusió social, i no a aquelles que han perdut la feina.

El decret per desplegar la llei actualitza les condiciones per rebre-la, de les quals destaquen tres novetats: caldrà acreditar dos anys de residència a Catalunya; serà obligatori viure a Catalunya mentre es rebi; i l'ajuda no podrà superar el salari mínim interprofessional. També s'ha limitat la percepció de la prestació a un màxim de seixanta mensualitats per persones de menys de seixanta anys.

adroca

Developer