..... Inici | Ràdio | Recerca

¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia! Sitesize

by 0:49 0 comentaris
El Palau de la Virreina mostra, fins el 11 de setembre, una exposició dedicada als barris on es va assentar la immigració de principis del segle XX que va arribar a Barcelona per treballar en les obres del Metro i l’Exposició Internacional.

Aquesta exposició es presenta com un recorregut obert i inconclús. El cartell «¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!» col·locat al barri de la Torrassa-Collblanc, al límit amb Barcelona, en l'època de la República, posava de manifest el sentiment d'exclusió i l'existència d'una societat paral·lela. Sota aquest títol apleguem una sèrie de llocs. Espais on l'aprenentatge col·lectiu va mostrar la seva força, també les seves contradiccions. Un saber popular lliure que travessa i fueteja la ciutat de Barcelona i la seva perifèria, i que en molts casos va actuar com a resistència activa davant d'amenaces d'anul·lació i repressió. Proposem amb aquest treball revisitar alguns dels llocs on el poble va trobar la seva manera d'actuar, pensar i fer de la cultura un mitjà alliberador.

Un trajecte d'anada i tornada cap a l'emancipació cultural mitjançant cinc passatges: Montjuïc, El Jardí de l'Amistat, Dones Lliures, ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia! i Geografia espiritista.

Un projecte de Sitesize produït per La Virreina Centre de la Imatge
Del 13 de juliol a 11 de setembre 2011
i del 28 d’octubre de 2011 al 8 de gener de 2012
Palau de la Virreina La Rambla, 99 – Barcelona

Sitesize
És una plataforma de projectes col·laboratius sobre la condició cultural de la metròpoli contemporània. Fundada el 2002 per Elvira Pujol i Joan Vila Puig, desenvolupa treballs de creació i mediació cultural a la regió metropolitana de Barcelona com a espai estès de recerca i laboratori creatiu. Els seus àmbits d'interès són principalment les pràctiques de producció cultural autònoma i la investigació de noves geografies territorials i paisatgístiques.

Assessoria històrica:
El Jardí de l’Amistat: Eduard Masjuan, Floreal Soriguera i Ramón Valdivia, Maria Pérez, Anna Recasens
Dones Lliures: Conxa Pérez, Carles Sanz i Llum Ventura
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!: Dolors Marín

Entrada gratuita
De martes a domingo y festivos 12 a 20 h
14.07.2011 - 11.09.2011

adroca

Developer