..... Inici | Ràdio | Recerca

Òmnium. 50 anys lluitant per la llengua, la cultura i el país

by 13:09 0 comentaris
Avui fa exactament cinquanta anys, l'onze de juliol del 1961, que es va constituir l'entitat. Mig segle de vida que l'entitat vol celebrar en un acte multitudinari a l'Auditori de Barcelona. Un esdeveniment per homenatjar els que han fet possible seguir lluitant per la llengua, la cultura i el país des de l'entitat.

L'estiu de l'any 1961, sota la calor de l'estiu i l'asfixia de la dictadura, cinc emprenedors decidien fundar una societat civil per a la defensa i promoció de la cultura catalana. Lluís Carulla, Joan B. Cendrós, Fèlix Millet, Pau Riera i Joan Vallvé es convertien així en els fundadors d'Òmnium Cultural. Una entitat des d'aleshores referent en la defensa de la llengua, la cultura i el país, com el seu propi lema indica.

El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, la Festa per la llibertat durant la diada o la campanya Voluntaris per la llengua són només algunes de les iniciatives consolidades durant aquests 50 anys de vida. El desplegament pel territori d'Òmnium, amb 21 delegacions i més de 25.000 socis, demostra la bona salut de la institució.

Molta feina feta que el dia 11 de juliol toca celebrar. Serà en un acte a l'Auditori de Barcelona on es reconeixerà la feina del passat, però també es parlarà dels objectius de futur. Un any després de la històrica manifestació del 10-J, la presidenta de la institució, Muriel Casals, presentarà una nova proposta política en defensa del sobiranisme.

Per commemorar aquest cinquantè aniversari, Òmnium també ha realitzat una sèrie de cinc anuncis, dirigits per l'actor i director Joel Joan, que podeu veure en el següent enllaç.

adroca

Developer