..... Inici | Ràdio | Recerca

Nicaranicreu

by 2:30 0 comentaris
Pinzellades sobre Nicaragua, sobre el comerç just i sobre un projecte solidari que els engresca i que està a punt d’iniciar-se. És el bloc “Nicaranicreu” que escriuen els vuit joves escollits per participar al Camp Solidari de Setem, organitzat pel Programa Connecta’t del Carnet Jove de l'Agència Catalana de la Joventut, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Són a punt de marxar cap al país centreamericà, però abans, s’aproximen i ens aproximen a la realitat que s’hi trobaran.
 
“Fem-la petar!!” ens proposen els joves en el seu últim post al bloc, en què expliquen com pensen utilitzar els esports per iniciar converses i poder entrar en contacte amb els habitants de les comunitats rurals de Pueblo Nuevo, a Managua (Nicaragua) on desenvoluparan el seu projecte solidari. El camp, del 6 d’agost al 2 de setembre, és un dels projectes del Carnet Jove Solidari 2010/11 que en aquesta edició es dedica al comerç just i al consum responsable.

Durant la seva estada al país centreamericà, els joves coneixeran i col•laboraran en les tasques diàries de les comunitats agrícoles que cultiven cafè. Ho faran de la mà de l’organització local d’acollida a Nicaragua, CIPRES (Centro para la Promoción, la Investigación y el Desarrollo Rural y Social), una associació de comerç just que lluita contra la pobresa de les zones rurals i que dóna suport a més de 10.000 famílies camperoles per defensar la propietat, el rendiment dels cultius i la comercialització dels seus productes. L’objectiu és conviure i fer intercanvi amb les famílies d'acollida de Pueblo Nuevo.

De moment, amb el seu bloc, ja s’estan començant a familiaritzar amb tot allò que s’hi trobaran: la política, la música, la gastronomia o la religió del país i també amb les iniciatives d’organitzacions solidàries. Quan tornin al setembre, portaran a la motxilla totes les experiències viscudes amb què podran enriquir el seu “Nicaranicreu”.

Més informació

adroca

Developer