..... Inici | Ràdio | Recerca

Les millors i pitjors aportacions al reconeixement del Poble Gitano

by 4:09 0 comentaris
La Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya atorga cada any els Premis FAGiC, tot reconeixent la tasca professional i personal de mitjans de comunicació i diverses persones cap al Poble Gitano. També concedeix un premi amarg, que en aquesta edició ha anat a parar al diari ABC.

El passat 11 de juliol va tenir lloc l'acte de lliurament dels IV Premis FAGiC, al recinte CaixaForum de Barcelona. Aquests premis s'atorguen des del 2007 a persones i mitjans destacant la seva contribució en millorar el coneixement, la imatge i el respecte del Poble Gitano i de la seva cultura, promovent la cohesió social de la minoria ètnica més nombrosa d'Europa.

Les condecoracions es divideixen en cinc categories, quatre de positives i una de negativa. Els guardonats i guardonades han estat els/les següents:
  • Premi Concòrdia: Viviane Reding, vicepresidenta i comissària de Justícia de la Comissió Europea.
  • Premi de Bones Pràctiques: Joan Argilés.
  • Premi A Tota una Vida: Oncle Antonio Giménez i Oncle Antonio Salazar.
  • Premi Dolç: Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual del Consell Audiovisual del Catalunya.
  • Premi Amarg: Diari ABC.
A més de destacar el treball d'aquestes persones i de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, la trobada es va aprofitar per reflexionar i fer balanç anual de la imatge del Poble Gitano.

Si vols saber més sobre la FAGiC i la seva tasca pots llegir l'entrevista a José Santos Silva, president de la federació, que es va publicar a xarxanet.org el passat mes d'abril i on afirmava que l'associacionisme és fonamental perquè es reconeixin els drets de la comunitat gitana. /font

adroca

Developer