..... Inici | Ràdio | Recerca

Interculturalitat y comunicacio

by 2:45 0 comentaris












Taula rodona: "La construcció periodística afecta la mirada que es posa sobre altres cultures". La simplificació de la notícia porta a utilitzar estereotips simplificadors, reduccionistes i fins i tot estigmatitzats. Per aquesta raó, i respecte a la immigració, és comú assenyalar els mitjans de comunicació com els grans responsables de la creació de l’imaginari col·lectiu erroni. 

Ara bé, es pot fomentar la interculturalitat a través dels mitjans de comunicació? Existeix un periodisme intercultural?  

Us convidem a participar en la taula rodona per debatre aquestes i altres qüestions. Escoltarem les opinions dels nostres convidats relacionats amb els mitjans de comunicació, pero també ens interessen moltíssim les vostres aportacions. Volem encetar així un procés de reflexió que permeti un diàleg enriquidor, i no gaire habitual, entre qui genera les informacions i qui les consumeix.  

Hi intervindran:

Miquel Rodrigo Alsina - Catedràtic en Teoria de la Comunicació (UPF). Línies d'investigació: la interculturalidad, la violència i mitjans de comunicació, les teories de la comunicació, i les emocions i la comunicació.
Marta Muixí - Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual Consell de l'Audiovisual de Catalunya Generalitat de Catalunya Barcelona.
Gustavo Franco - Col·laborador  del  diari  Público  i  Secretari  de  Mitjans d’Immigració del Sindicat de Periodistes de Catalunya.
Rafael Besolí - Periodista i coordinador de la Xarxa BCN Antirumors.

Espai Aviñó: Dimecres 13 de juliol, a les 19 h. C/Avinyó, 52 

adroca

Developer