..... Inici | Ràdio | Recerca

El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, visita a Catalunya

by 2:12 0 comentaris
El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, ha dit que entén els valors de llibertat, democràcia i dret a decidir "per a tots els pobles del món"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut amb honors de cap d'Estat el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, durant la seva visita a Catalunya. Mas ha dit que tant el Govern com la societat civil de Catalunya desitgen "fervorosament" la fi del conflicte entre Israel i Palestina, dos pobles "amics" de Catalunya, i li ha demanat que "faci ús" de la Unió per la Mediterrània. Abbas ha manifestat que el poble palestí creu "fermament" en els principis de llibertat, democràcia i dret a decidir "per a tots els pobles del món" i Mas ha assegurat que si Catalunya fos membre de les Nacions Unides buscaria una posició europea "única" respecte la proposta que Palestina farà a l'ONU. 

Aquesta tarda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, amb honors de cap d'Estat. És per això que a la seva arribada al Palau de la Generalitat han passat revista als Mossos d'Esquadra.
Posteriorment, Mas i Abbas han saludat la resta d'autoritats en el Pati dels Tarongers i han escoltat l'himne nacional de l'ANP, interpretat pel carilló del Palau. Seguidament, el líder palestí ha signat el Llibre d'Honor i ha mantingut una breu reunió privada amb el president Mas al seu despatx. Finalment, Mas i Abbas han comparegut davant els mitjans de comunicació.

El president Mas ha manifestat que Catalunya desitja "fervorosament" la fi del conflicte entre Israel i Palestina, dos pobles "amics" de Catalunya, ha dit, i ha assegurat que el Govern farà "tot el possible per intensificar els espais de diàleg i reconciliació" des del "respecte i la protecció dels humans" i "per la pau". Mas ha demanat a Abbas que "faci ús" de la Unió per la Mediterrània com a espai de "diàleg, cooperació i per passar de les paraules als fets".

Mas ha assegurat que pel fet que Catalunya i Palestina són dos pobles "antics" i dues "velles i belles" nacions, Catalunya entén "perfectament" aquells pobles que desitgen viure "amb llibertat, pau i prosperitat". Abbas ha agraït l'acollida rebudat i les paraules de "suport, comprensió i coneixement de la realitat" del poble palestí.

El president de l'ANP ha advertit que el poble palestí "només vol la pau i viure independent per poder decidir el seu futur" sempre, però, a través de les negociacions i tenint en compte la part israeliana. És per això que el proper mes de setembre Palestina demanarà ser membre acceptat a les Nacions Unides.

Mas ha afirmat que si Catalunya fos membre de les Nacions Unides "procuraria" que hi hagués una posició europea "única" respecte la proposta de Palestina. "Europa té com a repte tenir posicions comunes i la pau entre Palestina i Israel requeriria una posició europea sòlida i forta", ha dit el president Mas, que ha afegit que treballaria "intensament" per conjuntar aquesta posició europea i contribuir a una "pau duradora" al Pròxim Orient. Al seu torn, el president de l'ANP ha afirmat que el poble palestí creu "fermament" en els principis de llibertat, democràcia i dret a decidir "per tots els pobles del món". 

adroca

Developer