..... Inici | Ràdio | Recerca

Campanya contra la venda il·legal al carrer

by 13:59 0 comentaris
Alerta contra aquesta pràctica comercial no autoritzada i adverteix sobre els efectes per al conjunt de l'economia

La campanya té per objectiu alertar els ciutadans del país i els turistes sobre els efectes nocius d'aquesta pràctica no autoritzada, i explicar els perjudicis que comporta tant des del punt de vista econòmic, com social. A través de l'edició de díptics i cartells informatius que es distribuiran preferentment en els municipis turístics del litoral, la Generalitat alerta d'aquesta pràctica i que la majoria del gènere que s'hi comercialitza és material falsificat, fins i tot, pot procedir de robatoris.

En total es distribuiran 220.000 tríptics i 12.000 cartells en set idiomes -català, castellà, anglès, francès, alemany, italià i rus-, amb recomanacions per evitar la compra de productes i serveis oferts il·legalment en espais públics no autoritzats. La distribució es realitzarà a través de les Oficines de Turisme de la Generalitat de Catalunya, les organitzacions empresarials i els ajuntaments.

A més, a través del projecte de llei de promoció de l'activitat econòmica, la Generalitat incorpora la possibilitat de sancionar també les persones que contribueixen a la venda il·legal al carrer adquirint els productes que s'hi ofereixen. D'altra banda, la venda il·legal al carrer comporta competència deslleial i agreuja les dificultats d'empreses i comerços legalment establerts, amb la consegüent pèrdua de llocs de treball. També implica frau contra la hisenda pública, atès que no genera impostos ni cotitzacions.

adroca

Developer