..... Inici | Ràdio | Recerca

Vila d'Abadal vol mediadors per combatre els conflictes de la immigració

by 2:28 0 comentaris
L'alcalde de Vic, el democratacristià Josep Maria Vila d'Abadal, vol crear una unitat de mediadors i educadors socials uniformats que puguin actuar al carrer. Espera que minimitzin els conflictes que generi la immigració, i ha animat la Generalitat a promoure-ho a d'altres municipis amb altes taxes de persones nouvingudes. Ha recalcat que han de ser un "exèrcit petit" de 10 o 12 persones que facin treball de policia de barri i de mediació en conflictes veïnals, tot i que sense suplir competències policials.

"No anirien amb uniforme de policia, però sí ben identificats per actuar davant de possibles conflictes o quan hi hagués un pis que molesta la resta de veïns", ha explicat, en destacar que això contribuiria a treure pressió als ciutadans que pateixen les conseqüències de persones amb costums i normes socials diferents. Tot i que Vic ja ha aprofundit en la mediació a l'últim mandat, la creació d'aquesta unitat seria un pas més que, segons Vila d'Abadal, ha demostrat la seva efectivitat a d'altres països.

A més, ha animat la Generalitat a adoptar i aplicar aquesta iniciativa, amb les millores que hi poguessin incorporar, a les poblacions amb més immigració de Catalunya, després d'assegurar que un municipi amb més del 15% d'immigració entra en crisi.

Tot i això, Vila d'Abadal ha d'aconseguir el finançament necessari per impulsar aquesta proposta, de manera que ja n'ha parlat amb el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, perquè intercedeixi a Madrid amb l'objectiu que Vic pugui accedir als fons d'immigració que sí reben, segons ell, poblacions com Salt, el Vendrell i Terrassa.

REUNIÓ AMB MAS
Precisament, l'alcalde de Vic es va reunir fa poc amb el president de la Generalitat, Artur Mas, a qui va reclamar suport econòmic per impulsar aquesta i altres iniciatives, a l'àmbit educatiu i social, així com, inversions que contribueixin a la integració dels nouvinguts.

Després de recordar que en el passat mandat va organitzar una reunió amb els alcaldes amb presència de PxC en els seus consistoris, Vila d'Abadal ha considerat oportú que Mas impulsés un fòrum semblant perquè les conclusions que s'hi segellessin tinguessin efectivitat, i més després que la formació que lidera Josep Anglada passés de 17 a 67 regidors en les passades eleccions municipals.

Després que PxC estudiï presentar candidatura a les eleccions generals el mes de març de 2012, l'alcalde de Vic no veu possibilitats que obtinguin representació si se circumscriu a Catalunya, però sí en el cas que es presentin candidatures a la resta d'Espanya.

"És una persona capaç de moltes coses, i això podria realment fer-ho i sortir-ne", ha alertat, després de destacar que podria esgarrapar vots en barris i municipis de grans ciutats, com Madrid, copejades per la crisi econòmica i amb molta immigració.

A més del suport que Anglada rep de partits i moviments d'extrema dreta europeus, Vila d'Abadal ha advertit que podria trobar "camarades i excompanys" seus de Força Nova amb interès per accedir al Congrés.

Una vegada tancat el seu període de reflexió després dels resultats electorals a Vic, que van deparar un regidor més per a PxC, l'alcalde afronta amb força i il•lusió aquest mandat, malgrat ser conscient que haurà d'afrontar "l'agressivitat i les crítiques mal educades, 'freakies' i desagradables" d'Anglada.

Ha admès que això és el que més l'incomoda, així com, que no es reuneix amb ell perquè no pot aportar res ni a ell ni a Vic: "És el que més li indigna, però amb Anglada no m'uneix cap punt de política comun /font

adroca

Developer