..... Inici | Ràdio | Recerca

Llibres: "Cartes al meu fill. Un català de soca-rel, gairebé" de Saïd El Kadaoui

by 13:43 0 comentaris

Ja es pot trobar a totes les llibreries: “Cartes al meu fill. Un català de soca-rel, gairebé”, de Saïd El Kadaoui. | Editorial Ara Llibres | La presentació del llibre serà el dia 5 de juliol a la llibreria la Central a les 19h | carrer Mallorca, 237 | 08008 Barcelona 

«Sovint em diuen que no semblo marroquí, com si m’estiguessin dient un compliment, una floreta. “I per què t’enfades, noi, si jo volia alegrar-te el dia?”, em va dir una vegada una senyora. Durant l’adolescència em molestava molt, moltís­sim, que, per una banda, no es deixés de gratar la nafra de la diferència estigmatitzant i, per l’altra, se m’intentés recompensar disfressant-me d’un euro­peu autèntic o, millor, d’un quasi europeu

Saïd El Kadaoui va néixer al Marroc el 1975 i viu a Catalunya des dels set anys. Ara dirigeix al seu fill Elies unes cartes carregades de tendresa, ironia i humor, però sobretot d’intel·ligència i esperit crític. Una visió nova i valenta de les migracions, la relació entre nosaltres i els altres, la identitat personal i el sentiment de pertinença a una cultura, o a més d’una. 

«El que fa més por de la persona diferent no és la seva diferència, sinó que s’assembli a nosaltres. Reconèixer això voldria dir que avui ets tu el foras­ter, però demà ho podria ser jo.»

Saïd El Kadaoui Moussaoui va néixer a Beni Sidel (Nador, el Marroc) el 1975 i es va instal·lar a Catalunya als set anys. Llicenciat en Psicologia i màster en Psi­copatologia i Psicoteràpia psicoanalítica, treballa com a psicòleg a l’Hospital de Dia d’adolescents de Gavà i ha col·laborat i col·labora com a docent en diversos màs­ters i postgraus de la Universitat de Barce­lona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona i la Universitat Ramon Llull, a part d’impartir conferèn­cies en nombroses institucions. Les seves classes i conferències giren a l’entorn de la salut mental en contextos de migració i identitat, adolescència i migració. Com a escriptor, ha publicat la novel·la Límites y fronteras (2008) i col·labora regularment amb el diari Público, a part d’escriure altres articles per a El Periódico de Catalunya i altres mitjans.

adroca

Developer