..... Inici | Ràdio | Recerca

La cultura, l'artesania i el turisme de Mali, al Palau Robert

by 0:04 0 comentaris
Per tercer any consecutiu, Mali dóna a conèixer la seva cultura mil·lenària i la saviesa ancestral dels seus artesans als ciutadans que visitin la 3ª Fira de l’Artesania, Cultura i Turisme “Descobrir Mali”, del 28 de juny al 10 de juliol. Una mostra organitzada per l’associació Casa Mali a Barcelona i pel Ministeri d’Artesania i del Turisme d’aquesta república africana, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. La mostra s’inaugurarà el dimecres 29 de juny.

Deu dels estands de la Fira es dediquen a l’artesania. En aquests punts s’hi venen objectes i alhora s’hi poden veure demostracions pràctiques de la feina d’artesans de Mali, que segueixen una tradició que ve de molt lluny. L’artesania ocupa el 40% de la població activa en oficis com ara la marroquineria, la passamaneria, la joieria, la forja, l’escultura, la fabricació d’instruments musicals, de perles i d’articles tèxtils. L’oferta es completa amb una carpa en què s’informarà sobre l’oferta turística de Mali. El turisme ha experimentat un fort desenvolupament des dels anys 90 i actualment és la tercera font d’ingressos de Mali, que acull una mitjana de 220.000 turistes anuals. En aquell país s’hi poden descobrir llocs d’indubtable interès com ara Djenné, Tombouctou o la tomba de la dinastia Askia, a la ciutat de Gao.
Coincidint amb la Fira, s’organitzen diverses activitats:

El 30 de juny, a les 19 hores, se celebrarà el fòrum “Mali, un país d’oportunitats empresarials”, a la Sala d’Actes de Cotxeres. Hi intervindran l’ambaixador de Mali a Espanya, Gassou Cissé; la presidenta de Casa Mali, Carmen Mendoza; el director de l’empresa minera Mabamin-Mali, Jordi Roca, i el professor de la Universitat de Barcelona, Jordi Traseras.
Altres activitats programades al Palau Robert són l’exposició “Rostres de Mali” de Vincent de Groot, del 30 de juny al 4 de juliol; el concert de música amb el grup Timbuktu Music Project, el 6 de juliol, a les 19 h, i la projecció de la pel·lícula Mali, el 8 de juliol, a les 16 i 19 h.

Maria Dantas

Developer