..... Inici | Ràdio | Recerca

FESTIVAL DE CINEMA I DRETS HUMANS DE BARCELONA 2011

by 1:11 0 comentaris

Del 8 al 12 de Juny, es celebrarà el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona 2011. El Festival està dirigit, pel realitzador Toni Navarro i organitzat per La Mirada.

Les claus del Festival

El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona 2011 neix amb una doble intenció; per una banda promoure i obrir espais per la difusió i exhibició de treballs cinematogràfics que tracten la defensa dels drets humans; i per una altra, sensibilitzar a la població i potenciar el respecte per la Declaració Universal dels Drets Humans arran la divulgació d’aquestes obres.
* Es celebrarà del 8 al 12 de juny en el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), el Col·legí de Periodistes de Catalunya i els Cinemes Alexandra mapa, seu de les sessions cinematogràfiques.
* El dimecres 8 de juny tindrà lloc l’acte inaugural en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. A l’esdeveniment hi assistirà el cineasta islandès Gunnar Sigurdsson i Gudmundur Andri Skúlason, dos de les figures clau en l’esclariment de les causes de la crisis econòmica patida per Islàndia al 2008.
* Durant l’estrena es projectaran els documentals “Maybe I Should Have” de Gunnar Sigurdsson, un film sobre les causes i efectes de la crisis financera a Islàndia; i una versió inèdita de “Collateral Murder”, obra de Kristinn Hrafnsson i Ingi Inganson Ragnar, socis fundadors de Wikileaks.
* Las pel·lícules a competició es podran veure en els Cinemes Alexandra mapa del 9 al 11 de juny. El Festival presentarà treballs de ficció, animació i documental, procedents de més d’una vintena de països. Entre les peces documentals destaca “The Prison Where I Live” del britànic Rex Bloomstein; “You don’t like the truth - 4 days inside Guantánamo” de Luc Coté i Patricio Henríquez; “Newen Mapuche” de Elena Varela; i “Sucumbíos, tierra sin mal” de Arturo Hortas.
* El dissabte 11, el Festival celebrarà una taula rodona que tractarà sobre la llibertat de premsa, protecció als periodistes i democràcia, prologada por Kristinn Hrafnsson iIngi Inganson Ragnar (Wikileaks), Javier Couso (germà del periodista José Couso) i Miguel Romero (editor de la revista política Viento Sur).
* A més dels premis oficials atorgats per la organització del Festival, les entitats Amnistía International i Survival International, concediran dos premis honorífics. La ceremonia de clausura es celebrarà el diumenge 12 en el Palau de la Virreina de Barcelona.

PRESENTACIÓ I RODA DE PREMSA
Presentació del Festival als mitjans i projecció de la versió inèdita per primeravegada al món de “Collateral Murder”, un documental de Wikileaks.
Data: Dimecres 8 de juny
Lloc: CCCB. Sala 2. C/ Montalegre, 5. Barcelona
Horari: d'11 a 15 Preu entrada: 4€
PROJECCIONS DE LES CINTES A COMPETICIÓ
Data: Dijous 9, divendres 10 idissabte 11 de juny
Lloc: Cinemes Alexandra. Rambla de Catalunya 90, mapa Barcelona
Horari: Passades de 16 a 17:15 h; de 20 a 21:30 h; de 21:45 a 23 h; i de 23:15 a 01:00 h.
Preu entrada: 4€
Venda d'entradesanticipades en: www.air-ticket.com.es
TAULA RODONA
“Wikileaks, la veritatdescoberta: el cas José Couso”
Intervenen Javier Couso (germà de José Couso), Miguel Romero (editor de la revista
políticaVientoSud) i Kristinn Hrafnsson (actual portaveu de Wikileaks).
Data: Dissabte 11 de juny
Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya.Rambla Catalunya, 10. Barcelona
Horari: d'11 a 13 h.Preu entrada: 4€
CLAUSURA I LLIURAMENT DE PREMIS
Lliura de premis a càrrec de l'actorAdriá Font.
Data: Diumenge 12 de juny
Lloc: Palau de la Virreina
Horari:19 h Gratuït.
MEETING POINT DEL FESTIVAL
Data: de dimecres dia 8 a 11 de juny
Lloc: RedRocket. C/ Codols, 21. Barcelona
9 de Juny
16:00 a 17:15
-Bad Beporsid (Pregúntale al viento) Dir: BatinGhobadi Sub Esp. 2009 França/Iran Ficció. 13minuts Unes noies que estudien art van a un poble a fer fotografies, de sobte el vent s'emporta un dels seus vels.
-The Accordion ( El Acordeón) Dir: Jafar Panahi Sub Esp. 2010 Suïssa. Ficció. 7minuts És la història d'uns músics de l'Iran als que els han robat l'acordió.
-Chekpoint Dir: Ruben Amar Sub Esp. 2010 França. Ficció. 19minuts. Suleiman, un nen d’onze anys viu a la frontera de Gaza i estructura un pla.
-Tin Town: The unaccountable cost of the 2010 World Cup (Tin Town: El incontable coste de la copa mundial de fútbol) Dir: Geoff Arbourne Sub Esp. 2011 Sud-àfrica. Documental. 30minuts A Espanya alguns celebraven la victòria del seu equip, a Sud-àfrica succeïen moltes coses.
-Riducule (Ridículo) Dir: Audrey Najar/Frederic Perrot. Sub Esp. 2010 França. Ficció. 4,20 minuts Roman té la sensació de ser diferent per les banyes amb les que va néixer, de sobte tot canvia.
20:00 a 21:30
-This Prision Where I live (En la prisión donde vivo) Dir: Rex Bloomstein.SubEsp. 2010 Anglaterra. Documental. 90minuts És la impressionant història de dos còmics, un d’ells és diu Zarganar i ésconsiderat com un dels més importants còmics vius de Birmània. El govern militar del seu país l’ha condemnat a 35 anys de presó per ajudar a la població i per fer el seu treball social.
21:45 a 23:00
-I’M (Yo soy) Dir: Anna Zydorczak. Sub Esp. 2010 Polònia. Documental. 18minuts Marlin es un professor d’universitat a Polònia, fa temps que lluita per l’estereotip social de l’home en la societat actual.
-Rojin Dir: ChimanRahimi. Sub Esp.2010 Anglaterra. Ficció. 10minuts Rojin treballa a un hotel a Londres. Quan rep una visita molt inesperada.
-Sinna Man (Hombre Enfadado) Dir: Anita Killi. Sub Esp. 2009 Noruega. Animació 20minuts És una pel·lícula de secrets que no haurien d’estar amagats mai.
-Miten Marjoja Poimitaan (Como recojerBayas) Dir: ElinaTalvensaari. Sub Esp. 2010 Finlandia. Documental 20 minuts És una exploració a l’interior de la ment finlandesa i les absurditats de l’economia global.
-SokoteBerkema Dir: FatemehDastMard. Sub Esp. 2010 Iran. Ficció 6minuts
Dues noies juguen al costat del riu, inesperadament la seva joguina cau al riu.
23:14 a 1:00
-MarjaSisko Dir: Reeta Aalto. Sub Esp. 2010 Finlandia. Ficció 20 minuts Vilar Olli un home casat i amb fills ara comença a ser dona tots el dies.
-The Christening (El bautizo) Dir: Oonagh Kearney Sub Esp. 2010 Irlanda. Ficció 14minuts Ailbhe és intel·ligent i confident, res li preocupa, excepte el bateig de la seva neboda, aquest cap de setmana.
-Sucumbíos, Tierra sin mal Dir: Arturo Hortas 2011 Espanya. Documental 29minuts Degut a la extrema explotació petrolera, les reserves naturals de l’Amazònia han tingut conseqüències molt greus, un advocat demanda a Texaco responsable d’aquesta barbaritat.
-Stalin, Pochemu by net? (Stalin porque no?) Dir:KirillSakharnov Sub Esp. 2011 Rusia. Documental 14minuts La directora del film decideix buscar que pensen alguns moscovites del seu antic líder.
-Walls (Muros) Dir. Hayoun kwon Sub Esp. 2010 França. Documental 18minuts Reportatge intimista sobre l’ocupació de Korea i de com s’enfronta internament l’autora molts anys desprès amb els ocupants.
10 de Juny
14:00 a 17:15
-Mezanin. Dir. DaliborMatanic Sub Esp. 2011 Croàcia. Ficció 14minuts Una dona jove troba un treball i la seva mare está molt orgullosa, en canvi, en el camí resten moltes coses.
-Licht (Luz) Dir.AndreSchreuders Sub Esp. 2010 Holanda Ficció 15minuts Una dona gran malalta recull les seves coses i s’en va amb una bossa de plàstic i un peix a un monestir.
-El camino hacia el campamento de brujas en Ghana Dir.Zoe Young Sub Esp. 2011 França. Documental 30minuts Moltes dones grans a Africa son acusades de bruixeria i els espera un final que recorda a èpoques antigues a Europa.
-1000 Grams (1000 Gramos) Dir.TomBewilogua Sub Esp. 2010 Alemanya. Ficció 15 minuts Treball que reflexa una inadornada realitat de les actuals circumstàncies.
20:00 a 21:30
-You don’t like the truth, 4 days is Guantánamo ( A usted no le gusta la verdad, 4 días en Guantánamo) Dir.Luc Côte/Patricio Henríquez Sub Esp. 2010 Canada. Documental 100minuts A partir d’un vídeo secret captat per una càmera de vigilància a Guantánamo que és va fer públic pels tribunals canadencs, es va realitzar aquest documental, que mostra la cara oculta de la submissió. Encara avui, aquest centre penitenciari segueix obert malgrat les promeses de tancar-lo.
21:45 a 23:00
-Bruleurs (En llamas) Dir.FaridBentoumi. Sub Esp. 2011 França. Ficció 15minuts Amine, un jove argelí lloga una càmera i filma el viatge cap a el seu dorado Europeu.
-El otro Mundo, Dir. RaiFernàndez 2011 Espanya.Ficció 8minuts És una reflexió de les nostres pors encarnades en aquestes ànimes marginals, que caminen pels carrers.
-Artic spleen, Dir.Pier Giorgio Casotti. Sub Esp. 2010 Dinamarca/Itàlia. Documental 15minuts Un social i psicològic viatge dins de Greenland on l’avorriment i l’alcoholisme son factors importants.
-Vivre en silence (Vivir en silencio) Dir.MikaelLemercier. Sub Esp. 2007 França. Ficció 3,15minuts Per uns instants sabràs el que senten algunes persones.
-Africa Light/Gray Zone (Luz africana/Zonagris) Dir.TinoSchwanemann. Sub Esp. 2010 13minuts Àfrica está plena de colors entre ells el gris.
-Short Memory (MemoriaCorta) Dir.MarwanKhneisser. Sub Esp. 2010 Liban/França. Ficció 9minuts Els nens juguen al barri sense preocupacions.
-Ignorance (Ignorancia) Dir.IdaWindingstad. Sub Esp. 2010 Suecia. Ficció 8,30minuts Un home visita al doctor amb una malaltia que curiosament afecta a tot el mon.
23:14 a 1:00
-Costa del Sol, Dir. Jan Wilde/Benjamin Schindler Sub Esp. 2010 Alemanya. Ficció 12minuts Un immigrant arriba, sense persones amb qui contactar, treball realitzat en dansa contemporània.
-La historia de siempre, Dir. Jose Luis Montesinos Sub Esp. 2009 Espanya. Ficció 11minuts La conversa telefònica d’un home que viatja en autobús manté expectants a tots els passatgers.
-Missing (Añorando) Dir.TariqRimawi Sub Esp. 2010 Anglaterra/Jordania. Animació 3minuts Petita introducció sobre les repercussions de la guerra.
-C’estl’heure (Llegó la hora) Dir.Rodrigo Kassab. Sub Esp. 2011 França 8,30minuts El passat és troba amb un antic oficial de l’exèrcit.
-Reiseohnerückkehr (Viaje sin retorno) Dir.GucluYaman. Sub Esp. 2010 Alenanya 24minuts Basat en fets reals, a Aamir li roben la jaqueta i se`n va a la policia a fer la denúncia.
-Aranceles, Dir.Antonio Jorge MeloViana Sub Esp. 2009 Brasil 16minuts És el panorama del cinema llatinoamericà en un únic pla seqüència.
-Születésnap (El Cumpleaños) Dir.SandorCsukas Sub Esp. 2010 Hungria 9,30minuts Una taula buida, el cambrer està preparant el menjar per set nens que celebren un aniversari.
11 de Juny
16:00 a 17:15
La fille en face (La chica en el camino) Dir. Renaud Callebaut Sub Esp.2010 Belgica Ficció 9minuts Dues dones estan assegudes una davant de l’altre.minuts abans una d’elles s’arreglava per sortir.
-The Promise (La Promesa) Dir. Reinaldo Pinto Almeida Sub Esp. 2011 Alemanya Ficció 2,30minuts Hi ha promeses que mai no es compleixen..
-I’m Agha (Yo soy Agha) Dir.UmarSaeed Sub Esp. 2010 França Documental 8minuts La vida d’un nen, sense infància, en un país sense opcions per ell.
-Numero 0, Dir. Claudia Nunes Sub Esp.2010 Brasil Documental 22minuts La ONU estima la població mundial de nens al carrer en 150 milions.
-Po obed (Al mediodía) Dir.TomaWaszarow Sub Esp. 2010 Bulgaria Ficció 3,30minuts Un home gran Ivan, sempre menja a la mateixa hora, avui hi ha una cosa petita damunt la taula.
-Mi Hatice, Dir. Denise Metin Sub Esp. 2010 Turquia Ficció 20minuts Cada dia Hatice espera a l’estació de tren al seu marit.
-Glukhota (Sordera) Dir. MyroslavSlaboshpytskiy Sub Esp. 2010 Ucrania Ficció 11minuts Episodi de 10 minuts a les vides dels alumnes de l’escola de sordmuts.
20:00 a 21:30
-Presunto Culpable, Dir. Roberto Hernández / Geoffrey Smith 2011 Mèxic Documental 87minuts, Sense conèixer els seus drets, sense proves, sense poder presumir-se innocent, Antonio Zúñiga va ser detingut i sentenciat per un delicte que no va cometre. Dos advocats treballen de nou incansablement per trobar la veritat. Imatges del propi documental ajuden a determinar el final de l'acusat. Va ser prohibida l’exhibició fins al Març del 2011.
21:45 a 23:00
-Perra, Dir. Lola Parra 2010 EspanyaFicció 18minuts Juana i Emili es coneixen quan ells dos passegen amb els seus gossos.
-Defensora, Dir. Aitor de Miguel 2011 Colombia Documental 30minuts Berenice Celeyta porta denunciant més de dues dècades, les contínues violacions dels Drets Humans al seu país.
-Un dia en Smara Dir. Fany de la Chica 2010 Espanya Documental 24minuts El passat, présent i futur d’ un poble sense terra que vol que les seves paraules siguin escoltades pel món.
23:14 a 1:00
-Newen Mapuche, la fuerza de la gente de la tierra Dir. Elena Varela. 2011 Chile. Documental 125minuts Les comunitats indígenes, Mapuche, al sur de Chile lluiten per recuperar les seves terres.L’autora d’aquest treball va romandre dos anys en un centre penitenciari per intentar fer aquest documental. Li van confiscar tot el material i, tot i això, ella va reempendre la gravació. Ara al seu país li han negat qualsevol ajut per difondre el seu treball.

"Ha hagut un incendi ocasional" a 5 dies de l'inici del Festival als Cinemes Mèliés premsa, la seu de les exhibicions del Festival seràn a Cinemes Alexandra Rambla de Catalunya 90 mapa esperem la vostra assistència.

Maria Dantas

Developer