..... Inici | Ràdio | Recerca

“AFROmúsiques: altres sonoritats de Barcelona?”

by 1:01 0 comentaris
 

Espai Àfrica-Catalunya i Rek Thiossane, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, estan organitzant la primera de les accions del projecte Afrosfera – Arts Contemporànies Negreafricanes, unes jornades anuals que se centraran en cada edició en una disciplina artística. L’objectiu principal és augmentar la visibilitat dels creadors africans per potenciar-ne la inserció/normalització, i ampliar-ne les oportunitats perquè formin part dels circuits culturals de Barcelona i Catalunya. La primera edició d’Afrosfera – Arts Contemporànies Negreafricanes és AFROmúsiques, un programa d’activitats que consta d’una trobada professional entre músics i operadors culturals, l’exposició audiovisual “AFROmúsiques: altres sonoritats de Barcelona”, i la taula rodona oberta al públic “La creació musical contemporània a l’Àfrica negra”. Amb aquest mateix missatge t’annexem les bases per participar en l’exposició. 
AFROmúsiques: altres sonoritats de Barcelona?” és una exposició que es planteja des del dubte, i no pas des la certesa que les expressions culturals d’origen africà formen part del repertori de les sonoritats de Barcelona. Perquè, quin tractament reben les músiques dels artistes africans a Barcelona des dels mitjans de comunicació i les programacions dels diferents esdeveniments musicals? Es considera aquesta música com “feta a Barcelona”? Es reconeixen les seves especificitats estilístiques, més enllà de la procedència dels músics que la creen? D’altra banda, els músics estan satisfets de com la gent percep, rep i interactua amb la seva música? Toquen la música que volen? I els actors culturals de la ciutat, estan satisfets de com s’apropen mútuament?

La resposta a aquests i altres interrogants es troben a “AFROmúsiques: altres sonoritats de Barcelona?”, una selecció de tretze artistes d’origen africà, amb diversitat de propostes musicals, que  opinen sobre el desenvolupament del seu treball a la ciutat de Barcelona. L’exposició és un recorregut audiovisual que pretén donar visibilitat i veu als músics negreafricans de Barcelona, amb les seves reflexions, amb fotografies, música i vídeos sense posar-hi etiquetes ni fer-ne cap classificació.

Crèdits
Coordinació: Afrosfera: Arts Contemporànies Negreafricanes Disseny gràfic: Oriol Mallart Fotografia: Adiva Koenigsberg Revisió llingüistica: CNL

Participants: Afryka Revolution, Bino Barros, Djiby Cissokho, Dia Boura, Karnon Diabaté, Kamal Dini, Nino Galissa, Maestro24, Sengane Ngom, Moya Kalongo, Mû, Nakany Kanté, Xumo Nounjio.

Agraïments: Espai Avinyó – Llengua i Cultura, Tania Adam, Urgell Funollet, Lídia Gil, Marta Solano, Vanessa Hita, Gemma Roura i Carolina Astudillo.

Del 25 de maig fins al 17 de juny. Espai Avinyó |  Carrer d'Avinyó, 52

Horari De dilluns a divendres,  de 9.00 a 21.00 h | Dissabte, de 9.00 a 13.00 h

adroca

Developer