..... Inici | Ràdio | Recerca

Campanya a Tàrrega per acabar amb els tòpics sobre la immigració

by 1:06 0 comentaris
L'Oficina d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Tàrrega desenvolupa la campanya 'Desmuntant rumors' amb la qual es vol ajudar a desmentir falsos tòpics vinculats al fenomen de la immigració. Es tracta d'una campanya de sensibilització entorn al fenomen migratori per a millorar la percepció que la societat té de les persones d'origen estranger, incidint de forma especial en l'alumnat dels centres de secundària. En aquest marc, el consistori exposa des d'aquesta setmana una sèrie de cinc lones de gran format en façanes d'edificis públics en què s'insta a reflexionar sobre falsos perjudicis.
Alguns exemples dels missatges que figuren a les lones i que volen denunciar falsos perjudicis fan referència a que si la població immigrant s'endú totes les beques menjador, que col·lapsen el sistema sanitari o que no paguen impostos. Els punts on s'han penjat aquestes lones són la Biblioteca Central Comarcal, l'Espai MerCAT, el Centre d'Entitats, la Residència Ca n'Aleix i la seu de Creu Roja Tàrrega.
Punts de llibre i posagots
Els mateixos arguments s'han plasmat també en punts de llibre i posagots. Aquest material s'ha distribuït entre llibreries, papereries, bars, restaurants i la Biblioteca. Paral·lelament s'ha editat el manual 'Desmuntant rumors' i s'emeten falques amb aquests missatges a través de l'emissora municipal Ràdio Tàrrega. La campanya inclou a més una exposició a la Sala Marsà de la Casa de Cultura, on fins al dia 3 de juliol s'exhibirà una col·lecció de murals realitzats per alumnes del municipi en què argumenten la falsedat d'alguns estereotips socials i per què no s'ajusten a la realitat.
Activitats a les escoles
Els treballs de la mostra són fruit d'un concurs en què han participat 119 alumnes de 1r a 4t d'ESO. Els premis es lliuraran als guanyadors en el decurs de la inauguració de l'exposició que tindrà lloc demà divendres. L'alumnat participant pertany a l'Institut Manuel de Pedrolo, l'Institut Alfons Costafreda, el Col·legi Sant Josep, l'Escola Pia i la Unitat d'Escolarització Compartida. En aquests mateixos centres s'han impartit també unes xerrades amb l'objectiu que l'alumnat adquireixi les eines per contrastar els rumors sobre la immigració. A aquestes sessions han assistit uns 380 alumnes.
El programa 'Desmuntant rumors' rep finançament del Ministeri de Treball, els Fons Europeus per a la Integració i el mateix Ajuntament de Tàrrega. Actualment, el 22,85% del cens de Tàrrega correspon a persones d'origen estranger.

Maria Dantas

Developer