..... Inici | Ràdio | Recerca

Agenda, Africa.

by 5:13 0 comentaris
Concert del Malagasy Gospel i Jove Big Band
 
L'espectacle Nits de Gospel i Jazz va sorgir de la jam session de la coral Malagasy Gospel, durant la seva gira l’any 2010, amb alumnes del Taller de Músics de Barcelona. De l’experiència va néixer la idea d’aquest pont creatiu que uneix Madagascar i Barcelona. i que és més que una experiència artística, educativa, humana i solidària perquè explora en les arrels afro i el jazz, i obre un camí cap a noves expressions musicals i estètiques.

Malagasy Gospel, que dirigeix Volanjary Madi Hélène, és una coral integrada per 40 infants entre 11 i 17 anys procedents de l’illa de Madagascar. La coral es fa formar l'any 2007 promoguda per la Fundació Aigua de Coco i l'ONG Bel Avenir, per donar una oportunitat per mitjà de la música a infants amb discapacitat visual i menors que han patit explotació laboral infantil. Les cançons del seu repertori fusionen la cultura popular malgaix, el gospel i les creacions pròpies dels seus integrants.

La Jove Big Band, que dirigeix Vicens Martín, està formada pels alumnes més avantatjats del Taller de Músics, que reben una formació específica estudiant la tradició i la modernitat, escoltant, analitzant i tocant la música dels grans mestres del jazz.

Data: 27/06/2011 | Hora: 20.00h. | Preus:10 euros. La recaptació íntegra del concert anirà a la fundació Agua de Coco. | Lloc: Sala La Mirona, carrer d’Amnistia Internacional, s/n. Salt | Organitza: La Mirona


__________________________________________________________


Concert de Djiby Cissokho
L'intèrpret de "kora" Djiby Cissokho (tio de Papis Cissokho), músic que va néixer en una família de griots del Senegal, que són els encarregats de transmetre i mantenir la memòria d'Àfrica amb la paraula, la música o el cant, i que ara viu a Barcelona, recupera les músiques tradicionals africanes i les fusiona amb ritmes afroamericans, llatins i mediterranis per poder-les transmetre a les noves generacions d’arreu.

Data: 30/06/2011
Hora: 22.00h
Preus: entrada lliure
Lloc: Club 41ºN, avinguda del Paral·lel, 62. Barcelona

__________________________________________________________


Conferència “Les mutilacions genitals femenines en el context de la immigració”

Aquesta conferència a càrrec de l’antropòloga Laura Mascarella, de la Universitat de Vic, forma part del VI cicle “Converses al Raval:Tal com som, tal com érem”.

Data: 30/06/2011
Hora: 19.00h
Lloc: amfiteatre de la Residència d’Investigadors, carrer de l’Hospital, 64. Barcelona
Organitza: Residència d'Investigadors i Institució Milà i Fontanals –CSIC
__________________________________________________________

Projecció de Moolaadé


El cicle de cinema “8 països, 8 històries” inclou aquesta pel·lícula del director senegalès Ousmane Sembene, que explica la història d’una dona que té cura d’un grup de nenes que pateixen la mutilació genital i de com això crea un conflicte que la separa del seu poble.

Data: 02/07/2011
Hora: 19.00h
Preus: 3 euros
Lloc: CaixaForum, avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona





__________________________________________________________

El viaje de Kalilu
 
"Yo estuve presente en más de seis funerales a la semana durante casi un año".

Un viatge impressionant i cruel de Kalilu Jammeh fins a Catalunya. Un llibre en primer persona on es descriu el viatge que va emprendre des de Gàmbia fins a Catalunya.

Un viatge de 17.345 km. en divuit mesos fugint de la pobresa, les guerres i havent de creuar el desert i el mar. Amb el seu testimoni Kalilu Jammeh treu a la llum les dificultats amb què es troben moltes persones per intentar arribar a casa nostra, una realitat desconeguda o ignorada des de fa més de vint anys.


___________________________________________________________

adroca

Developer