..... Inici | Ràdio | Recerca

La Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual recorda les recomanacions sobre el tractament informatiu de la immigració durant la campanya electoral

by 7:04 0 comentaris
La Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, organisme del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), ha demanat responsabilitat en el tractament informatiu del discurs polític sobre la gestió de la immigració durant la campanya electoral de les properes eleccions municipals del 22 de maig.
La Mesa recorda l'existència de les Recomanacions del CAC sobre el tractament informatiu de la immigració. En aquest sentit, vol reiterar la necessitat que els mitjans de comunicació i els professionals del sector assumeixin la seva responsabilitat social, sense oblidar que tenen el deure de no ocultar la veritat i servir el dret a la informació de tota la població. Per exemple, recorda que convé tenir cura amb el llenguatge i, d'una manera molt especial, amb la terminologia i les imatges emprades en els titulars i en els fragments de reclam de les notícies, ja que sovint la brevetat i l'ús excessiu d'imatges d'arxiu per il·lustrar la immigració poden implicar manca de precisió o el foment d'estereotips i tòpics discriminadors.

Enllaç web al comunicat de premsa
Enllaç web a material relacionat

redacció

Developer