..... Inici | Ràdio | Recerca

Homenatge al cineasta senegalès El Hadji Samba Sarr

by 23:52 0 comentaris
La carrera com a cineasta del Hadji Samba Sarr va cobrar forma des de la seva infantesa gràcies a les projeccions a l'aire lliure en el seu barri de Dakar, HLM2. Amb els anys va començar a freqüentar els rodatges tot esperant una oportunitat com a ajudant de realització i amb el temps va trobar la protecció de grans directors, com Djibril Diop Mambéty. Va guanyar experiència de manera autodidacta i va continuar formant-se en tallers de cinema al Senegal i Burkina Faso, així com a Espanya, Bèlgica, Àustria i França, especialitzant-se en el gènere documental, al qual pertany la major part de la seva obra (en total, 14 documentals i 3 curts de ficció). La seva filmografia, marcada per un fort contingut social, apunta directament sobre els problemes que concerneixen a la realitat africana però amb un sentit equilibrat i una via oberta a l'esperança. Des d'un principi va manifestar una filosofia que mantindria al llarg de la seva vida: «Intento compartir les meves emocions, però sobretot mostrar la vida quotidiana de les persones que m'envolten. El que m'interessa en el cinema és la humanitat.» El Hadji Samba Sarr va morir el 7 de maig de 2010 a Dakar, als 41 anys, després d'una curta malaltia.

La Associació Catalana de Residents Senegalesos amb motiu del DIA D'ÀFRICA i al marc del IV Afrofestival BARNÀFRIKA, promou:

Homenatge al cineasta senegalès El Hadji Samba Sarr
Amics de l’UNESCO de Barcelona, C/ Mallorca, 207, pral.
Dissabte, 7 de Maig 2011
18.00h. Presentació de l’acte: Saiba Bayo, coordinador del Afrofestival BARNÀFRIKA.
18.05h.Trajectòria cinematogràfica d’El Hadji Samba Sarr: Laura Remei Martínez-Buitrago.
18.20h.Testimonis: Lamine Mbengue, coordinador de la Caravana Cultural Senegalesa, Mawa Ndiaye, president de l’Associació Catalana de Residents Senegalesos.
18.40h. Projecció del cortometratge La discordia (2008).
19.10h. Debat.
19.40h. Música africana: Malick Diaw, guitarrista i cantant.
20.00h. Pica-pica.

redacció

Developer