..... Inici | Ràdio | Recerca

El Parlament noqueja el contracte d'integració del PP per als immigrants

by 7:51 0 comentaris
La resta de partits acusen d'"electoralisme" als populars.
El Parlament ha rebutjat aquest dimecres debatre el contracte d'integració per als immigrants que plantejava el PP, després que les esmenes a la totalitat presentades per CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC hagin prosperat amb els vots a favor de tots els grups de la Càmera a excepció del PP.
El contracte d'integració, que ja va incloure el president del PP, Mariano Rajoy, al seu programa per a les eleccions generals de 2008 i que va ser una de les propostes estrella d'Alicia Sánchez-Camacho a les passades autonòmiques, planteja que els immigrants es comprometin a respectar les lleis i a fer el possible per integrar-se.
Una a una, la resta de formacions del Parlament -inclòs el diputat no adscrit Joan Laporta- han rebutjat la proposició del PP català acusant als populars d'actuar amb finalitats electoralistes a pocs dies dels comicis municipals del 22 de maig.
D'aquesta forma, finalitza aquí el recorregut parlamentari de la proposta dels populars, que no iniciarà els treballs en comissió parlamentària perquè la resta de grups apliquin esmenes parcials.
El diputat del PP Rafael López ha interpel·lat a la bancada de CiU per recordar-los que el president de la Generalitat, Artur Mas, s'havia mostrat aquest dimarts partidari del contracte d'integració, i exigir-los que retiressin la seva esmena per no alinear-se amb "l'esquerra més 'carca' i retrògrada de tota Europa" que prefereix mirar cap a un altre costat.

Crítiques de la resta de grups
Des de les files de CiU, la diputada Anna Figueres ha defensat que la proximitat electoral desaconsellava aquest debat i ha assegurat que la federació és partidària de recolzar al Govern en la seva implicació per establir els elements necessaris per mantenir la cohesió social de Catalunya.
Més bel·ligerant, el diputat d'ICV-EUiA Jordi Miralles ha carregat amb duresa contra el PP per presentar una proposta "electoralista" que, al seu judici, suposa un pas enrere en la democràcia i augmenta la discriminació i les desigualtats.
La diputada del PSC Consol Prados ha reconegut que no es poden tancar els ulls davant els problemes d'integració, però ha acusat als populars d'obrir-los solament "en períodes electorals i a cop d'enquesta".
Per la seva banda, l'ex secretari general d'immigració de la Generalitat i ara diputat d'ERC, Oriol Amorós, ha acusat el PP d'atribuir una imatge negativa als estrangers, i ha reivindicat la utilitat de la Llei d'acolliment aprovat pel Parlament la passada legislatura i que la Defensora del Poble ha recorregut davant el Tribunal Constitucional (TC).
Des del Grup Mixt, el portaveu de C's, Jordi Cañas, el president de SI, Toni Strubell, i el president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, han criticat l'ús "electoralista" de la immigració que fan els populars. /Font

redacció

Developer