..... Inici | Ràdio | Recerca

Catalunya té 170.909 ciutadans que resideixen a l'estranger habitualment

by 13:04 0 comentaris
 
 Catalunya té 170.909 ciutadans residint habitualment a l'estranger amb data 1 de gener del 2011. El 53% dels residents a l'estranger estan inscrits al municipi de Barcelona.
Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), França i Argentina són els principals països de residència d’aquests ciutadans ja que agrupen, pràcticament a parts iguals, 1 de cada 4 residents a l’estranger. En relació amb l’any 2010, el nombre de ciutadans inscrits a les oficines consulars ha augmentat un 9,3% i destaca l’augment dels nascuts a l’estranger (15,4%), ja que els nascuts a Catalunya o a la resta de l’Estat han incrementat un 3,1% i un 1,2%.
En l’àmbit municipal, entre els municipis amb més ciutadans residint a l’estranger destaquen Barcelona i la Seu d’Urgell. En el cas de Barcelona amb 90.543 inscrits, perquè agrupa més de la meitat (53%) dels registrats a tot Catalunya, proporció molt superior al 21,5% que representa la població total de Barcelona sobre la de Catalunya. I, en el cas de la Seu d’Urgell, perquè els 2.919 ciutadans que té residint a l’estranger, bàsicament a Andorra, la situen en el setè lloc entre els municipis de Catalunya amb més ciutadans inscrits en aquest padró, xifra molt superior a la de moltes grans ciutats.
Més informació

redacció

Developer