..... Inici | Ràdio | Recerca

Cameron no veterà la independència escocesa, però farà campanya pel 'no'

by 21:13 0 comentaris
La reacció del govern britànic a l'aclaparadora victòria del Partit Nacionalista Escocès (SNP) a les eleccions de dijous al parlament escocès ha estat de respecte i d'oposició als plans anunciats pel candidat independentista, Alex Salmond, de fer un referèndum sobre la independència en la pròxima legislatura. El primer ministre britànic, David Cameron, diu que lluitarà amb totes les seves forces perquè guanyi el 'no', però no blocarà la celebració del referèndum ni la independència si guanya el 'sí'.

De fet, el cap dels conservadors britànics ja havia dit anteriorment que respectaria la voluntat de celebrar un referèndum si era la voluntat dels escocesos, però que faria campanya pel 'no' perquè no vol que es trenqui el Regne Unit.

A més, Cameron es mostra convençut que els escocesos no volen la independència: 'Si el parlament escocès vota per un referèndum, no ens hi podem oposar i blocar-ne el camí; però si es fa, els conservadors sota el meu lideratge sempre farem campanya pel 'no'. Penso que si avui preguntem als escocesos si es volen separar, la resposta serà 'no'.' /Font

redacció

Developer