..... Inici | Ràdio | Recerca

Premis Francesc Candel per a la integració

by 12:52 0 comentaris
El termini de les propostes s'acaba el 20 de juliol i el veredicte es farà públic a mitjan mes d'octubre en un acte públic

El Departament de Benestar Social i Família i la Fundació Lluís Carulla han presentat aquest migdia les bases de la vuitena edició dels Premis Francesc Candel, destinats a reconèixer i difondre bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen estranger. En la roda de premsa, el director general per a la Immigració, Xavier Bosch, ha explicat que “per part del Govern ens sentim plenament identificats amb la Fundació, amb aquesta convocatòria i amb Paco Candel, que va descriure molt bé la immigració d’aquest país als anys seixanta”. Bosch també ha destacat la importància que aquests guardons ressaltin la part positiva de la integració i donin visibilitat a les bones pràctiques en aquest àmbit

Per la seva banda, Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla ha reivindicat la vocació de servei de la Fundació i ha recordat la vigència del missatge de Francesc Candel, autor del llibre Els altres catalans (1964), on deia que “Amb els immigrants d’ara es produirà el mateix procés que amb els d’abans i amb els de sempre. Seran catalans. Qui ho dubta!”. També ha dit que aquest país és la suma de les institucions públiques i la societat civil i que “això fa que tingui l’empenta que té, malgrat les dificultats”. Montserrat Carulla, presidenta de la Fundació Lluís Carulla, ha recordat que l’any passat es van presentar una setantena de propostes a la convocatòria i ha expressat el desig que enguany “vagi a més”.

Els premis, instituïts per la Fundació Lluís Carulla el 2004, compten amb el suport la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família. Estan destinats a premiar bones pràctiques d’entitats i institucions que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya i que afavoreixin el civisme, la convivència, el coneixement del país (llengua, tradicions, geografia i història, valors socioculturals), la sensibilització sobre la cultura de la immigració, la participació de dones i joves immigrants, i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació. En total són cinc premis dotats de 3.000 euros cadascun.

El termini de presentació de les propostes s’acaba el proper 20 de juliol i el veredicte del jurat es donarà a conèixer a mitjans d’octubre de 2011 en un acte públic. Les bases i la fitxa d’inscripció es troben al web de la Fundació Lluís Carulla (http://www.fundaciolluiscarulla.cat).

adroca

Developer