..... Inici | Ràdio | Recerca

L'Eurovisió' de les llengües minoritzades

by 14:16 0 comentaris
Obre la convocatòria per rebre cançons la 8a edició del concurs Liet Internacional es farà a Udine, Itàlia, el 19 de novembre

Fins al dia 16 de maig, els grups i artistes que ho desitgin poden enviar les seves composicions musicals al festival Liet Internacional 2011 i participar, així, en l'edició d'enguany d'aquest concurs dedicat a les llengües europees minoritzades . Aquest és l'únic festival de la cançó europea dedicat a les llengües europees sense estat i, per tant, un dels pocs esdeveniments de promoció d'aquestes llengües amb una audiència de magnitud.

Aquest festival, que té la voluntat de ser una rèplica d'Eurovisió però de llengües sense estat, va néixer als anys noranta a Frísia (Països Baixos) amb l'objectiu de guardonar els millors temes cantats en frisó, una llengua parlada als Països Baixos i a Alemanya. El 2002, però, va obrir la participació a qualsevol formació musical que cantés en qualsevol altra llengua europea minoritzada. Aquella primera edició la va guanyar el grup català Pomada.

L'any passat, aquest festival va deixar de celebrar-se a Frísia i An Oriant (la Bretanya francesa) va ser la ciutat d'acollida. Aquest any el concurs se celebrarà a la localitat d'Udine, a la regió de Friül del nord d'Itàlia, el 19 de novembre.

El concurs estarà integrat per 11 cantants o grups que representin les regions europees en qualsevol de les llengües regionals o minoritzades. La selecció de les composicions es farà pública abans del 6 de juny.

Per registrar-se al concurs cliqueu aquí

Font: Liet Internacional 2011

adroca

Developer