..... Inici | Ràdio | Recerca

La Casa Amèrica Catalunya rebrà la Creu de Sant Jordi

by 15:27 0 comentaris
La Generalitat concedirà la Creu de Sant Jordi a la Casa Amèrica Catalunya en reconeixement als 100 anys de trajectòria. El president Artur Mas ho va anunciar ahir en l'acte de commemoració del centenari d'una institució que impulsa la relació comercial i cultural entre els catalans i els llatinoamericans.

La celebració de l’aniversari de la Casa Amèrica Catalunya va reunir diverses personalitats com l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, l’expresident José Montilla i cònsols dels països iberoamericans a Barcelona. Abans dels parlaments, es va inaugurar l’exposició “Cent veus, un centenari”, que inclou caricatures de persones relacionades amb aquesta fundació al llarg d’aquests 100 anys.

Lligams entre Catalunya i l’Amèrica Llatina
El president de la Generalitat, Artur Mas, va destacar el paper de la Casa Amèrica en l’enfortiment dels llaços entre els catalans i els llatinoamericans. Mas va subratllar que Iberoamèrica forma part de la “genètica” de Catalunya tant pels llatinoamericans establerts a casa nostra com per la feina de les empreses catalanes instal·lades allà. Una relació històrica a la qual Jordi Hereu va fer referència recordant que a Barcelona existeix els barri dels Indians, que commemora els catalans que van marxes a les Índies a buscar riquesa.

adroca

Developer