..... Inici | Ràdio | Recerca

EUA rebutja "declaració unilateral" d'Estat Palestí per part de l'ONU

by 10:44 0 comentaris
Estats Units (EUA) ha afirmat avui que "el poble palestí està equivocat si busca que les Nacions Unides (ONU) el reconegui com a Estat independent sense acord amb Israel", en el marc del prolongat fracàs en les negociacions de pau: "No creiem que sigui una bona idea ni que això sigui útil", va advertir el portaveu de la diplomàcia nord-americana, Mark Toner, en referència a una eventual "declaració unilateral" palestina. "Continuarem pressionant a les dues parts perquè comencin negociacions directes", va sostenir el portaveu nord-americà.

Davant el bloqueig del procés de pau i les inútils negociacions entre palestins i israelians, Palestina ha anunciat que sotmetrà a consideració de l'ONU, al setembre, el reconeixement del seu Estat sobre la base dels acords de 1967, és a dir la integritat de Jerusalem est, de Cisjordània i de la franja de Gaza.

La diputada palestina, Hanane Achrawi, membre de l'Organització d'Alliberament Palestina (OAP) va reiterar avui la negativa de reiniciar les negociacions de pau amb Israel, mentre continuï la colonització a Cisjordània ocupada i Jerusalem-Est segueixi annexionada: "La posició del Comitè executiu de l'OAP és clara: No hi haurà negociacions sense un cessament de les activitats de colonització", va anunciar Achrawi a través d'un comunicat.

De la mateixa manera, va rebutjar la iniciativa del Primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, respecte dels projectes dels palestins de presentar la petició de reconeixement del seu Estat a Nacions Unides: "Les filtracions deliberades a Israel sobre una suposada iniciativa de Netanyahu semblen més una maniobra per perpetuar l'ocupació (...) que una temptativa sincera de posar fi", va sostenir la diputada.

L'esmentada iniciativa ha de ser presentada el mes de maig a Washington, durant una intervenció del primer ministre israelià davant les dues cambres del Congrés.

Netanyahu presentarà als Estats Units seus "objectius en matèria de diplomàcia i de seguretat". "Les colònies són un assumpte important que cal resoldre per a les negociacions, però les colònies són un problema secundari, no el cor del conflicte", va assegurar el mandatari durant una entrevista a la seva residència de Jerusalem.

El procés de pau es troba congelat des de finals de 2010, és a dir, des de la fi del termini a la moratòria temporal de la colonització a Cisjordània trencada per Israel. /Font

redacció

Developer