..... Inici | Ràdio | Recerca

Els Pirineus, elegits Regió Europea de l'Any 2012

by 10:59 0 comentaris
Els Pirineus han estat declarats Regió Europea de l'Any 2012 en un acte al claustre del Monestir de Sant Miquel de Cuixà. Ha estat al Canigó on s'ha lliurat aquesta acreditació a la Xarxa Euroregional de Ràdio i Televisió sense fronteres, que coordinarà l'esdeveniment sota el lema 'Pirineus Sense Fronteres'.

En un comunicat, l'organització Regió Europea de l'Any ha explicat que és la primera ocasió en la qual una entitat de la societat civil liderarà l'esdeveniment, en què també s'ha nomenat, per primera vegada, un espai transfronterer, que no es correspon amb una regió administrativa.

Durant l'acte, el director de l'organització, Xavier Tudela, ha lliurat l'acreditació de Regió Europea de l'Any 2010 al secretari general de la Xarxa Euroregional de Ràdio i Televisió sense fronteres (TSF Network), Josep Adolf Estrader. La Regió Europea de l'Any es proposa incrementar el coneixement i reconeixement del fet regional europeu i projectar a Europa i a la resta del món les regions designades en tots els àmbits, inclòs el social, cultural, econòmic i artístic.

Poden aspirar a aquesta distinció qualsevol regió dels 47 països membres del Consell d'Europa, i des que es va posar en marxa el 2003 l'han rebut la República de Carèlia, Kíev, la comunitat germanòfona de Bèlgica, el Piemonte, Madeira, les Açores i el cantó de Sarajevo, entre d'altres. /Font

redacció

Developer