..... Inici | Ràdio | Recerca

Bourquin passa la presidència de l'Euroregió a Mas

by 11:03 0 comentaris
El traspàs de la presidència entre el president del Llenguadoc-Rosselló i el president de la Generalitat tindrà lloc dissabte 16 d'abril al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà. L'actual president de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània, Christian Bourquin en qualitat de president de la regió Llenguadoc-Rosselló, traspassarà la presidència a Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya dissabte que ve, en un acte a Perpinyà.

El Palau dels Reis de Mallorca acollirà l'acte protocolari, a migdia, i també una reunió dels dos presidents amb els representants dels altres territoris que formen part de l'Euroregió, Martin Malvy president de Migdia-Pirineus i Albert Moragues Gomila conseller de presidència de les Illes Balears. Conjuntament faran un balanç de la presidència del Llenguadoc-Rosselló amb Georges Frêche i Christian Bourquin i constataran les iniciatives promogudes per l'Euroregió. El president català presentarà igualment les grans línies del programa de la presidència de l'Euroregió en els propers anys.

L'Euroregió Pirineus- Mediterrània existeix des de l'any 2004 i agrupa les regions Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló, a l'estat francès, i les comunitats autònomes de Catalunya i les Illes Balears a l'estat espanyol. La comunitat autònoma de l'Aragó, que s'hi havia inclòs a l'inici, va decidir de retirar-se i el País Valencià mai va respondre a la invitació per formar-ne part.

L'objectiu de l'Euroregió és "crear un pol de cooperació en matèria de desenvolupament durable, d'innovació, de cohesió social i d'educació", segons l'actual presidència. Des del 2009 l'Euroregió s'ha dotat d'un GETC (Agrupació Europea de Cooperació Territorial) que li permetrà "presentar projectes europeus i gestionar els projectes transfronterers conjunts." /Font

redacció

Developer