..... Inici | Ràdio | Recerca

Barcelona Decideix: «Tenim la glòria a tocar»

by 10:48 0 comentaris

Barcelona Decideix crema les seves darreres hores per promoure la participació a la consulta per a la independència d'aquest diumenge 10 d'abril. L'antiga plaça de toros Les Arenes va ser l'escenari de l'acte final de campanya, que va servir de punt de trobada i gest d'agraïment cap els centenars de persones que han treballat com a voluntaris en la recollida de vot anticipat als districtes barcelonins en els darrers mesos.

Davant centenars de persones que ocupaven el recinte de la cúpula de Les Arenes -un total de 3.000 persones segons l'organització-, Bosch ha demanat un esforç final als voluntaris per tal de "seduir" i convèncer la ciutadania. "Si fem això guanyarem, tenim la glòria a tocar", va exclamar. L'historiador i escriptor va reversionar per a l'ocasió la famosa frase atribuïda a Juli Cèsar 'Veni, vidi, vici' per un "veni, vidi, voti". "És la nostra obligació", ca subratllar Bosch qui ha tancat el torn de parlaments insistint que "aquest diumenge no està fet, no està tancat ni sentenciat".

Per la seva banda, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va fer  memòria d'un altre dia 10, en concret al de fa nou mesos, la presidenta de l'entitat afirma que "avui podem tornar a manifestar allò que vam demanar el 10 de juliol, el nostre dret de decidir, la nostra voluntat ferma a prendre a les nostres mans la construcció del nostre país", va tancar.

Una de les intervencions més aplaudides va ser la del catedràtic en lingüística per la Universitat Autònoma de Madrid Juan Carlos Moreno Cabrera, qui no s'ha mossegat la llengua en manifestar que els poder judicial espanyol ha atacat els drets sobiranistes dels ciutadans de Catalunya. En un discurs pronunciat en castellà, va defensar que la consulta és un "acte ciutadà pacífic" que "ha d'ajudar a reivindicar la sobirania del poble català".

Reconeixement nacional i internacional

Les intervencions institucionals es van obrir  amb el regidor de la CUP a Arenys de Munt (Maresme) i impulsor de la primera consulta Josep Manel Ximenis. La societat civil va ser també representada per personalitats com l'arquitecte, urbanista i expresident de l'Ateneu Barcelonès, Oriol Bohigas. Es dóna el cas que fa tot just una setmana, Bohigas recollia de mans del president de la Generalitat, Artur Mar, el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria professional i artística.

L'acte de Barcelona Decideix va comptar també amb la presència de polítics estrangers que han vingut a defensar personalment i donar suport a la consulta i han traçat paral·lelismes amb la realitat que ells viuen. Entre els presents hi havia Emin Bakay, conseller de govern de la província d'Ismirna a Turquia, i Jean Jambon, portaveu del NV-A, partit guanyador a les darreres eleccions a Bèlgica. Jambón és responsable flamenc a la taula de negociacions de l'encara no format govern belga.

L'actuació excel·lent del grup La Troba Kung-fú va posarel punt i final a l'acte. /Font

redacció

Developer