..... Inici | Ràdio | Recerca

Tastaplats: espipellades de cultura gastronòmica, un col·leccionable per fomentar la interculturalitat

by 4:19 0 comentaris
Els llibrets, que donen a conèixer quins són els plats més típics de cultures procedents d'arreu del món, disposen de l'assessorament de Linguamón 

Conèixer la cultura i la llengua d'altres països a través de la seva gastronomia és l'objectiu del col·leccionable Tastaplats: espipellades de la cultura gastronòmica. Els llibrets recullen receptes dels plats més típics de cultures procedents d'arreu del món que des de fa uns anys són presents a les Illes Balears. Per fer-ho possible, persones arribades dels cinc continents han obert les portes de les seves cuines per mostrar com cuinen, quins ingredients fan servir i com s'ho mengen.

A més, els llibrets també permeten espipellar —verb utilitzat a les Illes que vol dir 'agafar porcions petites d'un menjar determinat per tastar-lo'— cultures i llengües de tot arreu. A través d'aquesta publicació, es fa un recorregut per la gastronomia de diversos països, com ara la Xina, Kènia o Xile, i així fins a 20 cultures diferents.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma i la Direcció General de Comunicació del Govern de les Illes Balears. El col·leccionable pretén fomentar la interculturalitat i la coneixença mútua.

Linguamón – Casa de les Llengües ha aportat els seus coneixements en matèria de diversitat lingüística a la iniciativa i ara contribueix a la difusió d'aquests 20 fascicles en format digital a través del seu lloc web.

adroca

Developer