..... Inici | Ràdio | Recerca

L'adolescència i la interculturalitat

by 0:20 0 comentaris
A l'últim programa de Som a Ítaca parlarem amb la violinista Laura Pérez Guarro, barcelonina de 14 anys, i que des de la llar d'infants ha estat envoltada d'amigues i amics de diverses nacionalitats, i ens explicarà la seva experiència intercultural.


Nascuda a Barcelona el 20 de febrer de 1997. Va cursar els estudis d’educació primària al CEIP Auró del barri de l’Eixample. Actualment fa 2on d’ESO al IES Maragall de Barcelona.
Fa estudis de música des dels 6 anys a l’escola Municipal de Música, (llenguatge musical, violí, orquestra, dos anys de piano i teatre musical).
Va participar al concurs de composició de l’escola de música i ha estat guardonada amb el primer premi en les dues darreres convocatòries.
Va participar amb el grup de música català “ARÇS BLANC” en les festes Majors de San Llorenç de Morunys.
Vull seguir estudiant, i fer batxillerat artístic i estudis de disseny, perquè a banda de la música la meva gran passió es la plàstica i el dibuix”.

“Tots els adolescents s’enfronten a la recerca de la seva identitat. «Qui sóc?, qui vull ser?, quin paper tinc en aquest món?», etc. Dins d’aquesta recerca personal, als adolescents que se’ls planteja amb més força la pregunta següent: «d’on sóc jo?»”. (Saïd El Kadaoui Moussaoui - Psicòleg. Psicoterapeuta. Secretari d’Atlàntida-Catalunya).

“Les noies tenen una capacitat de negociació, com a estratègia vital, molt important (a diferència dels nois, que es mouen, bàsicament, en l’eix de la submissió/enfrontament). Les noies són més capaces de viure entre dos móns, o més, i generar actituds i respostes de conciliació i equilibri, amb una frescor i fl exibilitat que cal mostrar i fer visible. Però també és cert que les pressions sobre elles són molt més nombroses i fortes…”(Lluís Maruny).

“L’escola és un espai de cohabitació on el menor aprèn a consolidar la seva nova identitat en ser menor, jove i adolescent, ser un migrant per ser jove i/o adolescent, oferint a l’espai escola una importància insubstituïble en la construcció d’aquesta nova identitat, sempre i quan l’escola, com a sistema social, continuï adaptantse als nous reptes” (Amina Bargach - Psiquiatra, psicoterapeuta familiar sistèmica, Tetouan. Atlàntida-Marroc).

redacció

Developer