..... Inici | Ràdio | Recerca

Per treballar la llengua catalana i la creativitat, "Aniversari" de "Manel"

by 23:44 0 comentaris
                                                                   
El grup revelació del pop català, Manel, publica aquest dimarts el seu esperat segon disc, '10 milles per veure una bona armadura' (Warner/Discmedi), un treball que no té cap "voluntat rupturista" i que manté la línia despreocupada i vital del seu anterior treball.

En una entrevista amb Europa Press, els quatre membres de la banda, Guillem Gisbert, Roger Padilla, Martí Maymó i Arnau Vallvé, han confirmat que el disc no té més pretensions a banda de recollir cançons que "sonin bé", explorant nous camins, però amb la mateixa estètica.

Són 10 temes que encapçalen 'Aniversari' i 'Bumerang', les dues primeres cançons que van donar a conèixer i que donen alguna pista sobre l'àlbum: Per començar, com ha remarcat el mateix Gisbert, l'absència notable del seu estimat ukelele, i a més, lletres més llargues i uns arranjaments més orquestrats que encara no saben gaire com plasmaran en el directe.

"És una de les gràcies o 'putades' del disc, a veure com ho fem els quatre sols", s'ha preguntat Padilla, que sobre la maratoniana gira que els espera només ha deixat caure un "hi estem treballant".

El que sí és segur és que cantaran el disc sencer, que prescindiran de les corrandes del final --el moment en què el públic pujava a l'escenari per entonar apariats al costat de la banda-- i que segurament tampoc hi hagi temps per a les versions de 'Common People' --'Gent normal'-- i 'La Tortura' --'El bròquil'-- que incloïen en els seus primers recitals.

"Les cançons t'entusiasmen i et deixen d'entusiasmar d'una manera incontrolable", ha dit Gisbert, justificant així l'elecció de dos temes per presentar el disc; els feia "mandra" donar entitat de 'single' a cap cançó, no hi ha jerarquia.

Les cançons de '10 milles...' estan en la línia d''Els millor professors europeus', i inclouen, entre d'altres, una tendra història d'amor en la vellesa ('Criticarem les noves modes de pentinats'), una parella que no acaba de trencar ('Deixa-la Toni, deixa-la) i una altra que torna ('El Miquel i l'Olga han tornat').

Aquesta última és un gest de complicitat a la cançó 'Al Miquel l'ha deixat l'Olga', que Espaldamaceta va publicar el novembre; així doncs, la ruptura només va durar uns mesos.

No és l'única al·lusió que Manel dedica al seu entorn musical: en el videoclip d''Aniversari', protagonitzat pels actors Biel Durán i Sergi López, fan els seus 'cameos' el 'galàctic' Jaume Sisa i els barcelonins Mishima.
(font)

adroca

Developer