..... Inici | Ràdio | Recerca

Immigrants pel català

by 19:27 0 comentaris
Diverses associacions d'immigrants arrelades a Catalunya han mostrat el seu suport al Govern en la seva intenció de fer de l'aprenentatge de la llengua catalana un element determinant per obtenir el certificat d'arrelament, renovació del permís de residència i obtenció del reagrupament familiar. El president de la Federació d'Associacions Equatorianes de Catalunya (FAEC), José Vera, ha dit que "aplaudeixo la decisió del Govern de Catalunya que la llengua catalana sigui determinant: és un senyal clar que Catalunya ens vol com uns catalans més. Jo mateix, ara, estic aprenent amb esforç la llengua catalana i des de la Federació que presideixo ho recomanem a tots els socis de les nostres 44 entitats adherides".

D'altra banda, el màxim representant de la Federació Catalana d'entitats Paquistaneses, Khalid Shabaz, ha assegurat que "fa dos mesos vaig signar un manifest pel manteniment del model d'èxit educatiu que representa el sistema d'immersió lingüística en català a les escoles de Catalunya". Shabazi ha afegit que "en nom d'una part significativa dels paquistanesos que vivim a Catalunya vull manifestar el meu ple acord pel fet que el Govern consideri que el català ha de ser important en el nostre procés d'integració a aquest país".


En el mateix sentit, el vicepresident de l'associació catalana de residents senegalesos, Mbaye Gaye, ha manifestat "a qualsevol país del món per treballar s'ha de saber la seva llengua, si no la saps és el teu problema i t'has de pagar un curs per aprendre'l. Catalunya és un país obert, ens ofereix molts cursos de català gratuïts, ens deixa treballar sense saber la seva llengua... i tants anys després de l'arribada de tanta immigració la majoria d'immigrants parlen únicament castellà". Gaye ha afegit que "ja era hora que el Govern es deixés de simpàtiques invitacions a aprendre la llengua i ho exigeixi. A més, parlar la llengua catalana ens dóna més oportunitats per pujar l'ascensor social, no volem continuar sent els immigrants de sempre, hem de superar aquesta etapa i això es fa parlant la llengua pròpia del país". /font

redacció

Developer