..... Inici | Ràdio | Recerca

Comença el pla pilot per integrar immigrants al Vendrell

by 0:32 0 comentaris
El Vendrell compte des d'aquest dimecres amb un pla especial per millorar la cohesió social en el seu nucli antic, del qual ja se'n beneficien altres barris amb un alt percentatge d'immigració i atur de Salt (Girona), Badalona i Terrassa (Barcelona). 

Segons ha informat la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat, el conseller Josep Lluís Cleries, la secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Anna Terrón, i l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, han signat aquest dimecres el conveni per desplegar el pla, que el Fons Europeu per a la Integració finança amb 228.000 euros.

Aquest pla pilot es proposa millorar la convivència en comunitats de veïns i fomentar el sentiment de pertinença a la societat d'acollida durant el 2011 mitjançant sis projectes --alguns de nous i altres ja existents--, que inclouen l'alfabetització d'adults i l'acollida lingüística amb quatre mòduls extra de 45 hores de català bàsic o inicial.

Algunes altres mesures són organitzar sessions de primera acollida sobre els drets i deures elementals, les ordenances de civisme i el funcionament de les comunitats de veïns; contactar amb els veïns per conèixer les seves problemàtiques, i dinamitzar estrangers de 12 a 18 anys mitjançant el reforç escolar, activitats d'oci i orientació sociolaboral.

El Vendrell té 36.617 habitants, segons dades provisionals del padró el juliol del 2010, dels quals el 16,9% són estrangers, com ara marroquins (7,3%), romanesos (1,5%), colombians (0,8%), argentins (0,7%) i italians (0,7%).

Els plans pilot finançats per la Comissió Europea (CE) també arribaran aquest any a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Els municipis s'han seleccionat en funció de la proporció, sexe i edat dels immigrants; l'evolució de l'atur a l'últim any; la presència d'infrahabitatges; el dèficit d'equipaments socials i culturals, i la preexistència de plans d'intervenció municipals. /font

adroca

Developer