..... Inici | Ràdio | Recerca

II Fòrum sobre immigració, integració i comunitats religioses

by 1:56 0 comentaris
Organitzat per Círculo Africano i el Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), aquest fòrum té la finalitat de debatre el paper dels líders religiosos en els processos d'integració i de participació ciutadana de les persones immigrades. També pretén fomentar el contacte entre els participants del fòrum per tal de generar una xarxa de treball i d'intercanvi d'informació i experiències sobre la immigració, la integració i la religió.

Aquest esdeveniment tindrà lloc el dia 30 de març del 2011 a “l’Auditori del C/ València 244” de Barcelona. Per a la seva realització es compta amb l’ajuda i el finançament de la Fundació Pluralisme i Convivència.

La finalitat d’aquests fòrums és debatre el paper dels líders religiosos en els processos d’integració i de participació ciutadana dels immigrants. A més es pretén fomentar el contacte entre els participants dels fòrums per així generar una xarxa de treball i d’intercanvi d’informació i experiències sobre la immigració, la integració i la religió.

Aquests fòrums s’emmarquen dintre del projecte DIRECT Diàleg per a la integració: Participació de les Comunitats Religioses. Aquest projecte està subvencionat per la Unió Europea i és coordinat transnacionalment per l’Organització Internacional de les Migracions (OIM) de Finlàndia i s’està desenvolupant al mateix temps en set països membres de la Unió Europea: Finlàndia, Bèlgica, França, Alemanya, Letònia, Lituània i Espanya.

L’objectiu general del projecte és contribuir al desenvolupament d’eines pràctiques per a la integració bidireccional dels immigrants en la UE a través de la promoció del paper actiu dels líders religiosos immigrants com a agents d’integració en la societat europea secularitzada.

Els destinataris d’aquesta trobada són tant els líders religiosos, polítics i acadèmics, com la societat en general. L’entrada és gratuïta.

Cal inscripció prèvia a gter@grupdereligions.org

II FÒRUM_programa_provisional_barcelona_març

 /font

adroca

Developer