..... Inici | Ràdio | Recerca

Google considera el català una de les 10 llengües més actives del món

by 12:49 0 comentaris

Representants de l'empresa americana ressalten l'alt nivell de presència de l'idioma en relació al seu nombre de parlants.


Avui ha començat el 2n Congrés Convit, que enguany tracta sobre empresa, llengua i immigració, i aquesta tarda hem intervingut davant d'un auditori de prop de 300 persones parlant sobre llengua, empresa i RSE [veure ponents]. Al llarg del dia hi ha hagut aportacions i debats francament interessants, i presentacions empresarials amb un contingut altament rellevant.

Entre les dades curioses que s'han aportat, el representant de l'empresa Google, Luis Collado (director de Google Books i Google News a Espanya i Portugal) ha destacat que el català se situa dins el rànquing de presència de les llengües occidentals/internacionals entre els números 10 a 15. La posició està dins un rang perquè és variable en el temps però no cal dir que és un nivell de presència enorme en relació amb el nombre de 10 milions de parlants. Cal dir que Google diferencia en aquest rànquing entre les llengües que tenen una activitat més enllà de les seves fronteres territorials i aquelles que solament tenen activitat localitzada dins el seu àmbit territorial. En aquest sentit, el català forma part del rànquing de les llengües internacionals.

Així mateix, el representant de Google també ha fet notar que en una empresa global com aquesta la gestió del multilingüisme és un fet connatural de l'organització i és normal estar envoltat de persones que parlen 4 o 5 llengües. Així mateix, l'atenció als usuaris en llengua catalana, com en moltes altres llengües, es pot estar fent tranquil·lament des de la seu dels Estats Units, ja que estem parlant d'una empresa global.  /font

adroca

Developer