..... Inici | Ràdio | Recerca

Avui es fa de 20.30 a 21.30 l'anomenada Hora del planeta

by 12:48 0 comentaris
WWF convoca una apagada de llum d'una hora a tot el planeta per conscienciar sobre les amenaces al medi.

Poc abans del pas de l'horari d'hivern al d'estiu, avui es fa de 20.30 a 21.30 l'anomenada Hora del planeta, una iniciativa que es va estrenar el 2007 a Sydney (Austràlia) per conscienciar sobre el canvi climàtic i que, quatre anys després, s'ha estès a bona part del planeta. En concret, la campanya impulsada per World Wildlife Fund (WWF) insta els individus, les comunitats, les empreses i els governs a apagar els llums durant una hora per mostrar 'el compromís per un canvi global en benefici del medi planetari'.

El gest 'd'apagar el llum i encendre el planeta' pretén conscienciar sobre l'amenaça que representa per al nostre futur el canvi climàtic, la insostenibilitat en el consum de recursos i la contaminació deguda a l'ús d'energies contaminants. L'any passat s'hi van sumar més de cent vint països i monuments tan emblemàtics com el pont Golden Gate de San Francisco, el Colosseu de Roma i la Torre Eiffel de París es van deixar d'il·luminar. A casa nostra, avui molts municipis i institucions s'han afegit a la crida de WWF. La basílica de la Sagrada Família de Barcelona, per exemple, s'apagarà durant una hora.

Seguiment 2.0
L'Hora del planeta s'ha difós amb tota mena d'eines 2.0, des de la xarxa social Twitter fins a Facebook, passant per Flickr, YouTube i la plataforma participativa Beyond the Hour. /font

adroca

Developer