..... Inici | Ràdio | Recerca

Engega el pla pilot per a la cohesió social adreçat a tothom

by 10:51 0 comentaris

INVERSIÓ L'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament signen el conveni que suposa invertir 547.000 euros a nou barris de la ciutat per reforçar la convivència benefici Les accions no beneficiaran només a immigrants sinó a tota la societat

L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i la secretària d'Immigració i Emigració, Anna Terrón van signar ahir un conveni per dur a terme a la ciutat un pla pilot per reforçar la convivència i la cohesió social als barris amb més estrangers. La iniciativa suposa una inversió de 547.000 euros a la ciutat, dels quals 473.000 són a càrrec de l'Estat. Les onze accions previstes es duran a terme a Ca n'Anglada i Montserrat, Terrassa Sud (Can Palet, Guadalhorce, Can Palet II i Xúquer) i al nord de la riera de les Arenes (Egara, Sant Llorenç i Sant Pere Nord).

Terrón va explicar que es va triar Terrassa com un dels cinc municipis per desenvolupar el pla pilot perquè “és un lloc on la lluita contra l'exclusió social pot ser presentada com una bona pràctica”. La secretària d'estat d'Immigració, va aclarir que no és una iniciativa adreçada als immigrants sinó “a la societat” i va subratllar que no s'inverteix en immigrants “sinó en cohesió social”. En la mateixa línia, Navarro va remarcar que són programes socials adreçats “a tothom” perquè és “tota la comunitat que se n'ha de beneficiar”. Cleries va indicar que es tracta de donar “més eines per treballar per a la cohesió social”. El conseller va afegir que són actuacions “transversals”.

La iniciativa preveu fomentar les xarxes socials bàsiques amb intervenció a les comunitats de veïns, entitats amb l'equip de dinamitzadors. També s'augmentarà la presència dels educadors socials per identificar les persones en risc d'exclusió. Pel que fa al programa de reagrupament i treball, es farà formació, s'acompanyarà els estrangers per valorar les seves capacitats acadèmiques i s'impartiran tres mòduls de 200 hores cadascun per a joves. A més, es durà a terme un acolliment lingüístic organitzant una oferta formativa de català bàsic i inicial per a nouvinguts, es comptarà amb els 13 cursos de català que imparteix el Consorci de Normalització Lingüística, i s'organitzaran cursos bàsics en entorns educatius. Una altra de les accions és crear un grup de persones voluntàries per acollir els nouvinguts, i es fomentaran les activitats de lleure. Terrón va destacar que són programes de “qualitat humana”.

El pla pilot també es durà a terme a Badalona, Salt, l'Hospitalet de Llobregat i el Vendrell.


Entrevista sobre la residència


La primera visita del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, a Terrassa no va servir per aclarir quin serà el futur de la residència per a la gent gran de Ca n'Anglada ni de la de Sant Pere Nord. Pel que fa a l'equipament de Ca n'Anglada, l'Ajuntament va fer públic que el nou govern havia rebutjat mitjançant una carta el solar de l'avinguda del Vallès on estava planificada la residència. El portaveu de CiU, Josep Rull, va intercedir perquè la conselleria de Benestar Social acceptés els terrenys.

Cleries ahir va proposar una entrevista aviat per parlar dels equipaments i “revisar els acords anteriors i els futurs”, com ho ha de fer amb altres municipis. L'alcalde de Terrassa va advertir-li que té preparat un dossier amb “acords i necessitats de la ciutat que s'han de comentar”. En tots cas, Cleries va fer broma recordant que en una anterior etapa de CiU, quan ocupava la direcció general d'Acció Cívica, es van dur a terme “tots els equipaments planificats”. (font)

 

adroca

Developer