..... Inici | Ràdio | Recerca

El Parlament declara irrenunciable l'autodeterminació de Catalunya

by 14:30 0 comentaris


CiU, ICV-EUiA, ERC i SI aproven una moció que "defensa, respecta i fa costat" a les consultes sobiranistes. El PP ho titlla d'entelèquia, C's recorda que "aquest país és Espanya" i el PSC carrega contra el text per "demagògic i inconscient"

Els diputats de CiU i Esquerra voten favorablement a la moció impulsada per Solidaritat ICV-EUiA, dóna suport al punt del text sobre l'autodeterminació com a dret irrenunciable Els diputats de CiU i d'Esquerra han votat avui al parlamenta favor d'una moció impulsada per Solidaritat de suport a la consulta de Barcelona del 10 d'abril i a totes les consultes fetes a Catalunya. El text defensa l'autodeterminació com un dret irrenunciable de Catalunya i el dret de la societat civil catalana a expressar-se lliurement amb les consultes. La moció transaccionada amb CiU finament no inclou la instància perquè el parlament cedeixi espais per al 10-A ni el reconeixement de la independència de Kosovë.

La decisió de CiU d'aplaudir les consultes sense implicar-s'hi directament feia que la federació no estigués disposada a votar a favor del punt sobre la cessió d'espais del parlament per a la consulta de Barcelona. L'apartat sobre el suport a la independència de Kosovë també ha quedat fora del text, però Solidaritat ha anunciat que el recuperaria més endavant en una altra moció.

El text que s'ha aprovat avui inclou, finalment, tres punts: el primer, sobre el reconeixement de l'autodeterminació com a dret irrenunciable del poble de Catalunya; el segon, sobre el dret de la societat civil a expressar-se lliurament amb les consultes ciutadanes; i el tercer, sobre el suport a la consulta de Barcelona i a les que es fan o s'han fet en altres llocs del país. A més, reitera el compromís adoptat en resolucions aprovades anteriorment al parlament, el 1989, el 1998 i el 2010 sobre el dret d'autodeterminació.


Els diputats de CiU, Esquerra i Solidaritat n'han permés l'aprovació; el PSC, el PP i Ciutadans hi votaran contra; i Iniciativa ha donat suport als dos primers punts de l'article, però s'ha abstingut en el tercer, per la disconformitat dels eco-socialistes a que les votacions només incloguin el sí o el no a la independència.

adroca

Developer