..... Inici | Ràdio | Recerca

Els immigrants hauran de guanyar 800 euros al mes per reagrupar la família

by 10:47 0 comentaris
Els immigrants que vulguin reagrupar els seus familiars a Espanya hauran d'acreditar "de manera indubitativa" que compten amb garanties de feina almenys per a un any amb un sou de com a mínim 800 euros mensuals. Així ho determina l'esborrany del Reglament de la Llei d'Estrangeria després de ser modificat la setmana passada a proposta de la Mesa de Diàleg Social, que el va analitzar com a part del procés d'audiència pública que segueix el text abans de ser aprovat definitivament.


Segons un document del Ministeri de Treball i Immigració, el càlcul d'ingressos d'almenys 800 euros significa que l'immigrant en qüestió haurà de guanyar un 150% de l'IPREM, l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples, que s'utilitza com a referència per a la concessió d'ajudes, beques, subvencions o el subsidi de desocupació entre altres i que el 2011 està fixat en 532 euros mensuals.

Mantenir el nivell

El sol·licitant haurà, així mateix, d'acreditar "de forma indubitativa" la seva capacitat i perspectives de mantenir aquest nivell d'ingressos durant almenys un any després de la sol·licitud i mostrar l'evolució dels seus mitjans econòmics al llarg dels últims sis mesos.

Els canvis introduïts per la patronal i els sindicats en el text de l'esborrany de Reglament també inclouen detalls sobre la possibilitat de canviar la primera alta a la Seguretat Social per un ocupador diferent del que va sol·licitar l'autorització.

redacció

Developer