..... Inici | Ràdio | Recerca

Els immigrants han de participar a les consultes per la independència del proper 10 d'abril? Per quina raó?

by 8:05 0 comentaris

Les tasques que porto fent de voluntària per a Barcelona Decideix m'han premés recollir alguns dels motius que porten tanta gent a participar a les consultes per la independència arreu de la ciutat.

Primer de tot, participen perquè és un acte pel dret a decidir. És a dir, perquè és un acte democràtic i impulsat des de la societat civil.

En segon lloc, perquè s'emmirallen amb les societats avançades, on la democràcia ha estat sempre exemple d'humanitat, amb els països més desenvolupats, com ara el Canadà, on ja s'han celebrat referèndums per la independència.

I amb això lliguen el tercer aspecte: La gent vota perquè vol que Catalunya tingui els fruits que es mereix. És a dir, perquè aspiren a que el seu nivell de vida sigui directament proporcional al seu esforç. I creuen que per aconseguir-ho és necessari que Catalunya pugui decidir el seu futur lliurement.

Moltes persones després em confessen que el seu vot va ser en sentit afirmatiu. Pensen que Catalunya ha de ser un estat independent per poder preservar la seva llengua i la seva cultura. Després també hi ha tots aquells que treballen per una Catalunya millor i que somien viure en un país millor i no pas en un país humiliat i empobrit en mans d'un estat que genera polítiques econòmiques frustrants i socialment desiguals.

En definitiva, tot això és el que pensen molts catalans de naixement, catalans d'origen espanyol, estrangers, immigrants, estudiants que ja han votat. Són gent conscient que en un món amb justícia han de poden expressar la seva opinió a les urnes i que ningú els ho pot impedir. 

No t'ha quedat clar? Escriu-me a info@llatins.org i et donaré moltes raons més per a que el dia 10 d'abril vagis a exercir el teu dret a vot.

Omaira Beltrán

Coordinadora de Llatins per Catalunya

http://llatins.org


redacció

Developer