..... Inici | Ràdio | Recerca

El PP vol per els estrangers no comunitaris “un contracte d'integració”

by 12:02 0 comentaris
El PP ha presentat avui al Parlament una proposició de llei de creació d'un contracte d'integració que preveu que els immigrants extracomunitaris es comprometin a tornar als seus països si es queden sense feina i que els permisos de residència i treball es condicionin al compliment del contracte. Segons ha explicat el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, el contracte d'integració que proposa el seu grup està inspirat en el que ja hi ha en altres països com França, i té com a finalitat "garantir que el fenomen de la immigració no s'acabi convertint en un problema".

La proposta de contracte d'integració contempla que hi hagi "un retorn voluntari" als països d'origen dels immigrants quan hagi transcorregut un determinat període de temps i "no tinguin un lloc de treball ni mitjans de subsistència" que puguin acreditar legalment. El PP proposa que els immigrants nouvinguts disposin d'un termini per subscriure voluntàriament el contracte d'integració i faculta als ajuntaments la verificació dels compromisos d'integració per a la qual cosa emetran un informe preceptiu perquè l'Administració atorgui o renovi els permisos de residència i de treball.

Entre els compromisos que es proposa que adquireixin els immigrants figuren el de "ser respectuosos amb els valors cívics, complir amb la legislació vigent i adquirir el coneixement suficient de les llengües oficials de Catalunya", ha precisat Millo. CiU ha indicat, després de conèixer la proposta, que l'estudiarà atentament, mentre que el PSC ja ha avançat que "tenint en compte la posició adoptada pel PP sobre immigració en els últims temps difícilment hi pot haver un punt de trobada". ERC també ha rebutjat la iniciativa mentre que la portaveu del grup d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha advertit que "el PP va convertir les passades eleccions catalanes en un banc de proves del seu discurs racista i ara el posa en pràctica".

adroca

Developer