..... Inici | Ràdio | Recerca

Declaració sobre algunes afirmacions polítiques en relació a la immigració a Badalona

by 7:22 0 comentaris
Davant d'algunes opinions polítiques recents referents a la immigració present a la ciutat de Badalona, el Centre UNESCO de Catalunya considera necessari manifestar al conjunt de la ciutadania, als grups polítics de la ciutat i a la seva societat civil:

Que la necessària i imprescindible lluita contra les causes i manifestacions de l'incivisme i la inseguretat, no s'hauria d'identificar amb la condició d'immigrant i que, si es fa, es confon la ciutadania i es comet una injustícia i una irresponsabilitat que posa en risc la convivència a la ciutat.

Que les polítiques d'integració necessiten un esforç sinèrgic i dialogal de tota la societat i són l'expressió d'un procés que els responsables polítics han d'acompanyar o liderar des de la serenor i el rigor defugint tota mena d'oportunisme, instrumentalització, precipitació i banalització. La interrupció d'aquest procés és sempre contraproduent i té conseqüències negatives per a la cohesió social perquè genera resistències i atia l'hostilitat i, tal vegada, l'enfrontament entre col·lectius de ciutadans, especialment en temps d'aguda crisi social i econòmica.

Que és contrari a l'esperit dels drets humans universals utilitzar un discurs que predisposi el conjunt de la ciutadania a la discriminació i priorització jeràrquica arbitrària entre els ciutadans en funció del seu origen ètnic, cultural o religiós, i que deixi de banda el principi d'igualtat. Si hi ha d'haver alguna prioritat, ha de ser en qualsevol cas l'atenció als qui més pateixen en la nostra societat, sigui quina sigui la seva identitat. El grau de valentia de les respostes que es donin a les situacions existents s'ha de valorar des de la capacitat de gestionar i donar resposta als reptes socials i no des del populisme i la polèmica amb voluntat segregadora.

El Centre UNESCO de Catalunya lamenta que les darreres manifestacions d'alguns polítics es considerin un model a seguir perquè això no contribueix a crear un clima adequat per afrontar plegats els desafiaments d'una vila convivencial, justa i pròspera. Demanem i confiem que aquests polítics reconsiderin i rectifiquin el seu discurs i que la prudència, el seny i la responsabilitat guiïn la propera campanya electoral. Pel bé dels ciutadans de Badalona i del conjunt de la nostra societat./Font
Foto"El racisme no és una opinió, és un delicte"

redacció

Developer