..... Inici | Ràdio | Recerca

Berga acull la jornada Els jocs en la història

by 11:35 0 comentaris
El proper 9 d’abril el Pavelló de Suècia de Berga acollirà les quartes jornades Els jocs en la Història que, enguany, centraran la temàtica en els jocs i la interculturalitat.

Aquesta jornada és la darrera edició del programa Els jocs en la història, format per quatre jornades itinerants en les quals s’ha anat abordant l’estudi dels jocs tradicionals i que desembocarà, l’any vinent, en un congrés-cloenda que possiblement es dugui a terme a Móra la Nova, fent així realitat un dels objectius d’aquestes jornades que era que es desenvolupessin per tot l’espai geogràfic de Catalunya (Tàrrega 2008, Tarregona 2009, Figures 2010).

Com en les anteriors edicions, la jornada vol ser un espai de presentació de recerques i experiències fetes no sols als territoris de parla catalana, sinó en altres àrees d’Europa.

L’objectiu que es marca per aquesta edició és desenvolupar les relacions intrínseques que hi ha entre el joc tradicional i la cultura, o les cultures, veient doncs quin és el paper del joc en relació a la interculturalitat.


Es pot fomentar la tolerància i el respecte a la diversitat a partir del joc tradicional? No hi ha dubte que el joc és una magnífica eina de relació i comunicació que ens permet apropar-nos a altres realitats i a altres cultures d’una forma plaent, distesa. 

Davant d’aquest món cada cop més globalitzat i amb l’arribada als territoris de parla catalana d’importants moviments migratoris –així com el fenomen invers en altres etapes de la història-, ens interessa conèixer i valorar els jocs tradicionals com una part més del nostre patrimoni i, alhora, estudiar l’evolució que han sofert en el transcurs de la història, en relació al context i a la cultura. Aquesta mirada ens permetrà analitzar quin paper pot tenir el joc com a recurs per a afavorir el coneixement mutu, el respecte i la integració dels nouvinguts.

Recordem que com en les altres edicions l’associació cultural Lo Llaüt col·labora en l’organització i que hi serà present amb la presentació de comunicacions o pòsters.

adroca

Developer