..... Inici | Ràdio | Recerca

El president de la Conferència General de la UNESCO commemora a Barcelona el Dia Internacional de la Llengua Materna

by 16:40 0 comentaris
Davidson L. Hepburn, originari de les Bahames, de visita a Barcelona convidat pel Centre UNESCO de Catalunya els dies 21 i 22 de febrer. El Dia Internacional de la Llengua Materna, proclamat per la UNESCO l'any 1999, és any rere any una de les dates significatives commemorades pel Centre UNESCO de Catalunya i el seu Departament de Diversitat Lingüística, conegut també com a Linguapax.

Enguany, el convidat d'honor d'aquesta celebració és el president de la Conferència General de la UNESCO i ambaixador de les Illes Bahames prop d'aquesta Organització, Davidson L. Hepburn. Hepburn pronunciarà un discurs sobre la relació entre diversitat lingüística i governança en un acte en què també es donarà a conèixer els guanyadors del Premi Internacional Linguapax 2011 atorgats en dues modalitats (persones individuals i organitzacions) en reconeixement a l'acció duta a terme des de diferents àmbits a favor de la preservació de la diversitat lingüística, de la revitalització i reactivació de comunitats lingüístiques i de la promoció del multilingüisme.
Durant la seva estada, Davidson L. Hepburn té previst reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell. També tindrà una trobada informal amb els representants del teixit associatiu de la UNESCO a Catalunya,  conformat per les xarxes catalanes d'escoles, biblioteques, càtedres, clubs i associacions UNESCO, que la pròpia UNESCO assenyala internacionalment com a model de participació i de dinamisme. Completarà l'agenda del president de la Conferència General una visita privada a la Sagrada Família, un dels més prestigiosos elements de la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO, recent focus d'atenció arran de les obres pel pas del traçat de l'AVE. 

redacció

Developer