..... Inici | Ràdio | Recerca

El Govern garanteix que defensarà la Llei de Consultes davant del Tribunal Constitucional

by 13:57 0 comentaris
La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha garantit aquesta tarda que l'executiu català defensarà la Llei de Consultes al Tribunal Constitucional espanyol (TC) davant del recurs del govern espanyol. 'El govern el que ha de fer és defensar les competències i les lleis aprovades al Parlament, i això és el que farem', ha assegurat Ortega, que ha lamentat l''actitud restrictiva i de mirada curta' de l'executiu de Zapatero i ha recordat que la Constitució garanteix 'els drets de les nacionalitats'. Ortega ha fet aquesta defensa de la norma a pesar que, ha recordat, CiU va votar-hi en contra i la intenció del seu govern és reformar-la. 'Ja tindrem temps d'entrar' en aquesta qüestió, ha dit Ortega.

'Lamento aquesta actitud restrictiva i de mirada curta del govern espanyol, i espero i desitjo que no sigui compartida pel Tribunal Constitucional per tal de no minvar aquesta funció de garant de la Constitució, i d'una Constitució que reconeix la plurinacionalitat i els drets de les nacionalitats', ha declarat Ortega. I ha afegit que, davant d'aquesta situació, l'executiu de CiU es centrarà en defensar la llei aprovada per Parlament de Catalunya amb els vots dels partits que formaven l'antic govern tripartit, però no amb els de CiU.
'Ara no voldria entrar en la qüestió de fons, ja tindrem temps d'entrar-hi; ara el que he de fer com a govern primer de tot és marcar la nostra posició de defensa de la legislació catalana, de les lleis que s'aproven al Parlament de Catalunya, i de les seves competències', ha defensat en aquest sentit Ortega. Un cop passat l'escull del Constitucional serà el moment d'ocupar-se de reformar la llei, un compromís electoral de CiU, ha vaticinat. 'Jo crec que des del govern serem capaços de buscar la sortida jurídica que ens permeti tenir la llei de consultes que Catalunya necessita, que Catalunya vol i a més a més que l'Estatut ens reconeix com a competència exclusiva', ha confiat la vicepresidenta.. /Font

redacció

Developer