..... Inici | Ràdio | Recerca

Concert de música en català a València per recaptar fons pel poble sahrauí

by 23:34 0 comentaris
A les 21:30h, la Sala Matisse de València acull un concert per recaptar fons per al poble sahrauí amb les actuacions de  l'alcudià Òscar Briz, l'autor del millor disc de 2010 i un Pau Alabajos que presentarà el seu nou treball discogràfic "Una amable, una trista, una petita pàtria", que es publicarà en breu. La iniciativa solidària està organitzada pel blog de música Indiecat.tk i conta amb la col·laboració del Col·lectiu l'Espurna d'Antella, el centre social Terra, la discogràfica Mesdemil, Escola Valenciana i la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.


També s'han sumat diversos col·legis i instituts de la Ribera. Un grup de trenta persones intenta recollir la màxima quantitat de material escolar, roba i medicaments per enviar-la a la zona argelina de Tindouf, on rau el campament de refugiats saharauis més important que es coneix. Més de 150.000 persones sobreviuen allí gràcies, sobretot, a l'ajuda internacional arribada d'Occident. La majoria de la població viu a tendes de campanya sense aigua i, segons Acnur i el Programa Mundial d'Aliments, es calcula que quasi el setanta per cert de les dones pateixen anèmia i un terç dels xiquets i xiquetes desnutrició crònica.

El concert, que costarà quatre euros, començarà al voltant de les nou i mitja de la nit amb el grup de València Handsome & Gretel i s'allargarà fins ben entrada  la nit, quan entre en acció la banda Limbotheque, guanyadors del concurs Sona La Dipu l'any passat i que presenten el seu primer disc "Mon Diable", premiat arreu del territori estatal. La Sala Matisse, situada al carrer Campoamor, ha cedit el seu local gratuïtament. /Font 

redacció

Developer