..... Inici | Ràdio | Recerca

El dret a l'autodeterminació serà al Fòrum Social Mundial de la mà del CIEMEN

by 0:09 0 comentaris
El dret a l'autodeterminació i la defensa dels pobles sense estat seran dos dels temes que es debatran en la propera trobada del Fòrum Social Mundial que tindrà lloc a Dakar del 6 a l'11 de febrer. Aquest eix temàtic s'inscriu en l'Espai pels Drets Col·lectius dels Pobles, un treball propi del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN) organitzat juntament amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. El projecte es materialitzarà en un espai central dins del recinte del Fòrum, i tindrà una capacitat per a 400 persones així com diferents zones per a la celebració de reunions i conferències. En aquests recintes s'hi realitzaran tota mena d'activitats relacionades amb la difusió, el debat i el reconeixement d'aquells pobles i nacions que tenen en comú la manca d'un estat propi. A l'Espai hi participaran membres de nacions europees mediterrànies, americanes i africanes.


El Fòrum Social Mundial és una trobada anual que porten a terme diversos moviments socials, amb l'objectiu de celebrar la diversitat, discutir temes rellevants i buscar alternatives a les problemàtiques socials derivades del neoliberalisme i la globalització econòmica. Enguany es celebra el desè aniversari a Dakar del 6 al 11 de febrer on l'entitat catalana CIEMEN hi tindrà un paper rellevant. Així, l'associació fundada pel monjo de Montserrat Aurelí Argemí, gestionarà l'Espai pels Drets Col·lectius dels Pobles on s'hi debatran temes com el dret a l'autodeterminació i el valor dels pobles sense Estat. Aquestes jornades de conferències estan organitzades conjuntament amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Segons expressa l'entitat, els objectius de la celebració dels debats rauen en centralitzar la presència de les nacions, sense estat propi al Fòrum Social Mundial alhora que convergir en una agenda comuna d'activitats debats per tal de promoure reflexions entre les nacions sense estat. CIEMEN també pretén construir un discurs compartit en el marc del moviment altermundialista des de les nacions, pobles i comunitats sense estat propi per a la defensa dels drets col·lectius. /Font

redacció

Developer