..... Inici | Ràdio | Recerca

Tunísia queda en mans de pistolers, que hi causen el caos

by 0:03 0 comentaris
Els incidents no donaren treva ahir a Tunísia, país que encara és enfora d'assolir l'estabilitat pretesa per qui ha estat nomenat president constitucional del país, Foued Mebazaa, després de la fugida que emprengué cap a Aràbia Saudita divendres l'expresident tunisià Zine al Abidin Ben Ali. Membres de les forces especials de l'Exèrcit i antics membres de la Guàrdia Presidencial protagonitzaren ahir horabaixa intensos combats als voltants del palau de Cartago, seu de la presidència, situat als afores de la capital, segons informaren fonts militars.


L'incident va començar quan individus lleials al cap de la Guàrdia Presidencial, Ali Seriati, detingut hores abans per les mesures repressives contra la revolta popular, realitzaren diversos trets davant el palau. "Grups de les forces especials sortiren per perseguir-los i s'inicià un tiroteig", explicaren les esmentades fonts. També hi hagué incidents armats a prop del Banc Central de Tunísia, on s'informà de la mort de dues persones abatudes per tirs efectuats des d'un helicòpter, i a prop de la seu d'una de les principals formacions de l'oposició, el Partit Democràtic Progressista (PDP). Efectius policials i militars respongueren davant els trets efectuats per un grup d'assaltants contra l'immoble del PDP i aconseguiren detenir quatre individus amb passaport alemany,

Tiroteigs

Paral·lelament als incidents que visqueren a prop del palau presidencia, homes vestits de civil damunt vehicles tot terreny començaren a disparar amb armes lleugeres en diversos barris de la capital tunisenca, fet que causà pànic entre la població, que es va refugiar a les seves cases. Així mateix, al barri de l'Ombran Superior, diversos franctiradors s'enfrontaren a les forces militars proconstitucionals i obligaren també la població a cercar refugi. L'Ombran és un barri de classe mitjana situat a tres quilòmetres del centre de la capital.

A Cité Ez Zuhur, un barri pobre dels suburbis de la capital, es repetia la mateixa escena. "Uns cotxes que circulaven a molta velocitat hi entraren a les tres de l'horabaixa i els ocupants dispararen indiscriminadament. Vaig córrer fins a casa meva, però els trets encara continuen", manifestava un veí. Segons l'esmentat testimoni, els autors dels trets eren "els trabelsia", amb referència a la família de Leyla Trabelsi, esposa de Ben Ali.

Davant el caòtic escenari que s'hi viu, el primer ministre, Mohamed Ghanouchi, anunciava ahir vespre que avui es donarà a conèixer la composició del nou govern, "que obrirà una nova plana de la història de Tunísia". /Font

redacció

Developer