..... Inici | Ràdio | Recerca

El «sí» hauria aconseguit almenys el 88% dels vots al Sudan del Sud

by 11:51 0 comentaris
Tot i que encara manquen dies perquè la Comissió del Referèndum del Sudan del Sud en faci públics els resultats oficials, tot indica que el «sí» ha aconseguit una amplíssima majoria en la votació per decidir si el país esdevé un nou estat independent. Amb una participació que hauria superat el 60% exigit perquè el vot fos vàlid, els únics que no haurien donat un suport massiu a la secessió serien els sud-sudanesos residents al nord del Sudan.
El gruix dels votants, però, estava al Sudan del Sud mateix. I allà, segons les dades preliminars i parcials que ha donat a conèixer el Govern del Sudan del Sud, el «sí» a la independència hauria aconseguit entre el 88% i el 99% dels sufragis, depenent de quin col·legi electoral es prengui com a referència. Si es confirmen, seran unes xifres que no deixaran cap mena de dubte sobre la voluntat del poble sud-sudanès.

Els residents al nord del Sudan, per contra, haurien estat molt més dividits, segons recull el Sudan Tribune. Així, el «no» s'hauria imposat al Kordofan Septentrional, mentre que el «sí» hauria guanyat als altres estats, però amb marges relativament estrets.

Tot plegat, hores d'ara ningú no dubta que la Comissió del Referèndum anunciarà d'aquí a uns dies (si es compleix el calendari anunciat, hauria de ser el 7 de febrer) que el Sudan del Sud ha votat a favor de la independència. S'obrirà llavors un breu període de transició que culminarà, el proper mes de juliol, amb la proclamació del nou estat. /Font

redacció

Developer